Elektrische keuring

Wat is een elektrische huisbediening?

een elektrische besturing huis is om de . te controleren conformiteit van elektrische installaties van een huis. L'Elektrische installatie van een woning is het geheel van elektrische circuits, machines en elektrische leidingen waarmee de bewoners elektriciteit kunnen gebruiken. Het is een elektrische inspectie-instantie wie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van dit soort controle omdat bepaalde specifieke vaardigheden vereist zijn. Deze controles moeten niet lichtvaardig worden opgevat, aangezien een slechte controle huishoudelijke ongelukken kan veroorzaken.

Een elektrische bediening garandeert de veiligheid en conformiteit van een woning. Het is erg belangrijk om de elektrische installaties te controleren om zoveel mogelijk te beperken elk risico op brand, elektrische schokken of kortsluiting Opmerkelijk. Een elektrische installatie die van slechte kwaliteit is en niet voldoet aan de normen kan zeer gevaarlijk zijn voor de bewoners van een woning.

Er zijn gevallen waarin het erg belangrijk is om te beseffen: elektrische bediening in uw woning: wanneer u uw elektrische installatie wijzigt of uitbreidt of wanneer u een nieuwe elektrische installatie aansluit op het lichtnet.

Andere situaties vereisen elektrische bediening in huis, maar dat zullen we later in dit artikel zien.

De elektrische thuischeck bestaat uit het binnenhalen van een inspecteur bij jou thuis. Deze controleert verschillende elementen om de naleving en veiligheid voor de bewoners van uw woning te garanderen. Elektriciteit vereist namelijk dat aan verschillende normen wordt voldaan die moeten worden nageleefd om huiselijke ongevallen te beperken.

Tijdens de elektrische inspectie moeten inspecteurs de volgende punten controleren:

- De aardingsweerstand van de elektrische installatie

– Controle van de elektrische installatie in zijn geheel

- De continuïteit van de beschermende geleiders

–       Enkele lijndiagram en positiediagram

- Isolatie van de elektrische installatie

– Het elektrische paneel wordt ook gecontroleerd, evenals de aansluiting en selectiviteit van de beveiligingselementen

- De werking van de differentiëlen

Na deze interne elektrische controle en de uitgevoerde tests, een certificaat van overeenstemming krijgt u als uw elektrische installatie voldoet aan de door de Staat gestelde normen.

Waar wordt een elektrische bediening voor in huis voor gebruikt?

De elektrische keuring van uw huis is in de eerste plaats bedoeld om u te beschermen en uw veiligheid te waarborgen. Een kwart van de ongevallen in huis houdt ofwel verband met het niet naleven van de elektrische installatie ofwel met het oneigenlijk gebruik van elektrische toestellen. Dit is de reden waarom de staat heeft gemaakt verplicht bewoners regelmatig elektrische controles uit te voeren.

Elektrische installaties moeten voldoen aan de Algemeen Reglement Elektrische Installaties. Dit is de regeling die in België wordt ingevoerd. Zoals bij elke regelgeving, moeten de instructies worden gevolgd. Dit is waarom de niet-naleving van uw elektrische installatie kan leiden tot zware straffen voor uw zaak. Wordt deze niet-naleving gesanctioneerd, dan is de conformiteit van de elektrische installatie snel vereist na de eerste inspectie. Het is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat zijn faciliteiten aan de eisen voldoen om tijd te besparen, geen boetes te riskeren en vooral voor uw veiligheid.

Het doel van elektrische bediening thuis is daarom om de veiligheid van uw huis te waarborgen en mogelijke boetes te voorkomen van de controleurs die verantwoordelijk zijn voor het inspecteren van woningen. De besturing van de elektrische installatie wordt gebruikt om de veiligheid in woningen te garanderen en ongevallen met betrekking tot elektriciteit zoveel mogelijk te beperken.

Wist je dat ?

Tijdens de elektrische besturing van uw woning is het belangrijk om goed te voorzien de inspecteur een dossier over bepaalde documenten. Er moet zijn het enkellijnsschema van de elektrische installaties, het positieschema van de elektrische installatie, evenals de EAN-code van elke elektriciteitsmeter. De twee schema's moeten goed overeenkomen, zodat de inspecteur kan controleren of alles goed werkt en dat er geen risico's zijn voor de bewoners van de woning. De inspecteur moet ook toegang hebben tot de elektriciteitsmeter en de stroom even uitschakelen.

Als deze documenten in het dossier ontbreken, kan de inspecteur dat niet verklaren de elektrische installaties voldoen omdat hij niet alle informatie heeft die hij daarvoor nodig heeft. In dit geval moet u vooraf een afspraak maken met een elektricien: hij kan deze schema's maken door de elektrische installaties te observeren.

Wanneer elektrische bediening van uw huis klaar is, zijn er twee mogelijke scenario's. De eerste mogelijkheid is dat de experts de conformiteit van de installaties bevestigen. In dit geval wordt u een elektrisch conformiteitscertificaat toegestuurd. Dit gelijkvormigheidsattest wordt ook bewaard door: het organisme voor een periode van vijf jaar. De tweede mogelijkheid is dat de elektrische installaties worden aangegeven niet-conform door inspecteurs. In dit geval geen elektrisch conformiteitscertificaat niet aan u geleverd kunnen worden en u bent dan verplicht dit te verhelpen. Alle verbeteringen die vóór de volgende controle moeten worden aangebracht, worden dan aan u verstrekt. In feite moet u absoluut een nieuwe inspectie programmeren om elektrische certificering te verkrijgen als bewijs van de upgrade van uw Elektrische installatie. In ieder geval heb je niet echt een keuze: je moet een elektrisch conformiteitscertificaat behalen omdat het een verplicht document is. U zult er dus voor moeten zorgen dat alle elementen die bij de eerste elektrische keuring worden aangegeven, op peil worden gebracht.

Ontbreken deze documenten in het dossier, dan kan de inspecteur niet certificeren dat de elektrische installaties inderdaad conform zijn omdat hij niet over alle nodige informatie beschikt. In dit geval moet u vooraf een afspraak maken met een elektricien: hij kan deze schema's maken door de elektrische installaties te observeren.

Wanneer elektrische bediening thuis voltooid is, zijn er twee mogelijke scenario's. De eerste mogelijkheid is dat de experts de conformiteit van de installaties bevestigen. In dit geval wordt u een elektrisch conformiteitscertificaat toegestuurd. Dit gelijkvormigheidsattest wordt ook bewaard door: het organisme voor een periode van vijf jaar. De tweede mogelijkheid is dat de elektrische installaties door de inspecteurs niet conform worden verklaard. In dit geval kan er geen certificaat van elektrische conformiteit aan u worden afgegeven en bent u verplicht dit te verhelpen. Alle verbeteringen die nog moeten worden aangebracht de volgende controle worden dan aan u verstrekt. U moet namelijk absoluut een nieuwe besturing programmeren om een elektrische certificering te verkrijgen die de upgrade van uw elektrische installatie bevestigt. In ieder geval heb je niet echt een keuze: je moet verkrijgen een elektrisch conformiteitscertificaat omdat het een verplicht document is. U zult er dus voor moeten zorgen dat alle elementen die bij de eerste elektrische keuring worden aangegeven, op peil worden gebracht.

Verplichte elektrische keuring

De elektrische bediening van uw huis moet absoluut worden uitgevoerd door een erkende keuringsinstelling. Dit betekent dat de daar aangeboden diensten door de Staat zijn gevalideerd. Die zijn organismen van vertrouwen. Er zijn verschillende contexten waarvoor u mogelijk contact moet opnemen een erkende instantie om een elektrische bediening in uw huis uit te voeren.

Ten eerste is er iets genaamd periodieke controle. Dit is een elektrische controle die om de 25 jaar moet worden uitgevoerd (indien er geen wijziging is aangebracht aan het elektrische circuit).

Bij het kopen of huren van een oude woning, het is belangrijk om een elektrische controle te laten uitvoeren. We verbruiken immers veel meer elektriciteit dan vroeger, en bijgevolg worden elektrische installaties niet meer op dezelfde manier gebruikt. Sommige stopcontacten kunnen beschadigd zijn en sommige beschadigde isolatie. Dit kan gevaarlijk zijn.

Wanneer je van plan bent om uw huis te verkopen of te verhuren, moet u controleren of u in het bezit bent van een geldig certificaat van overeenstemming. Dit document kan tijdens de verkoop bij de koper worden opgevraagd, en als u het niet heeft, kan hij onderhandelen over de verkoopprijs van het huis.

Het is noodzakelijk om de elektrische controle uit te voeren om: huishoudelijke voorzieningen maar ook voor niet-huishoudelijke installaties. Elke eigenaar van kantoren of andere niet-huishoudelijke plaatsen (gebouwen, fabrieken enz.) moet een goede reputatie hebben en ervoor zorgen dat de elektrische installaties van de kantoren voldoen. Voor kantoren of andere niet-huishoudelijke plaatsen moet de elektrische controle veel vaker worden uitgevoerd dan voor huishoudelijke installaties. Voor elektrische hoogspanningsinstallaties moeten jaarlijks controles worden uitgevoerd en voor laagspanningsinstallaties elke 5 jaar.

Voordelen van Atlas Control

Atlas Contrôle is een erkend bedrijf dat elektrische controles aanbiedt en uitvoert, maar ook gascontroles. Onze experts staan garant voor kwaliteitsdiensten. Bovendien kunnen controles na aanvraag zeer snel worden uitgevoerd. Atlas Control beschikt over alle benodigde goedkeuringen waarvan u kunt profiteren bonussen, wat erg interessant voor je is.

Naast het voordeel van een snelle en kwalitatieve controle, bieden wij u lage en zeer concurrerende prijzen. Inderdaad, de prijs van controle van een elektrische installatie is 130€. Hiermee kunt u snel en goedkoop een elektrisch conformiteitscertificaat behalen. Wij willen onze klanten een eerlijke dienstverlening bieden met een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe maak je een afspraak met Atlas Control?

Wanneer u een verplichte elektrische keuring moet laten uitvoeren, kunt u onze experts heel eenvoudig bereiken. We zijn op verschillende platformen te bereiken en onze experts zijn zeer beschikbaar. Het doel is om u zo snel mogelijk van onze diensten te voorzien om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

U kunt via de volgende media contact opnemen met Atlas Control om een elektrische regeling in te plannen:

- Telefonisch, op +32 02 726 64 04 of via Whatsapp

- Per e-mail: info@atlascontrole.be

- Via ons aanvraagformulier: Elektrisch en gas controle

- Via onze sociale netwerken, op Facebook en LinkedIn: Atlas Contrôle

In welke regio’s zijn wij actief?

Bij Atlas Contrôle dekken we de hele regio van Brussel en Wallonië.

U kan bij ons terecht voor de controle van een elektrische installatie in de gemeenten Brussel, (Brussel stad, Elsene, Etterbeek, Evere, Anderlecht, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Berchem -Agathe, Sint-Joost, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst, Watermaal-Bosvoorde).

We zijn ook aanwezig in Wallonië (in de regio's Waver, Nijvel, Louvain-la-Neuve, Namen, Luik, Bergen, Charleroi, Doornik Aarlen en andere steden)

Onze ervaren keuders staan voor u klaar om u snel te helpen. 

Bij Atlas Controle voeren we ook gascontrolediensten, uit alsook ketelontvangsten en PEB-certificaten  

Aarzel niet langer, kies voor een kwalitatieve elektrische besturing tegen de laagste prijs met Atlas Contrôle.