Blog

Stijging van de energieprijzen: een forfaitair bedrag van € 80 voor bijna een miljoen gezinnen!

Stijgende energieprijzen

De stijging van de energieprijzen die we in 2021 meemaakten, had grote gevolgen voor huishoudens. Dit heeft het betalen van elektriciteits- en gasrekeningen des te moeilijker gemaakt voor gezinnen met een laag inkomen. Om hen te ondersteunen, profiteren burgers van eenn sociaal tarief profiteert u ook van een korting van € 80.

Dit eenmalige forfaitaire tarief geldt voor alle personen die op 30 september 2021 het sociaal tarief voor elektriciteit genoten. Er hoeft geen actie te worden ondernomen, het bedrag wordt automatisch betaald door de elektriciteitsleverancier. Deze brengt de betrokken personen uiterlijk op 31 januari 2022 op de hoogte en moet de premie binnen 12 werkdagen betalen.

Het recht op het sociaal tarief is inmiddels met 3 maanden verlengd, dus tot en met 31 maart 2022. SPF Economie alleen om de drie maanden over de nodige informatie beschikken, kan er een vertraging ontstaan tussen de datum waarop de wet van toepassing is en de datum van toepassing ervan. Met terugwerkende kracht wordt dan een regularisatie gepland.

Informatie of een afspraak nodig? https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten