Elektrische keuring

Verkrijg uw groencertificaten dankzij Atlas Control

Om groenestroomcertificaten in het Brussels Gewest te verkrijgen, is het absoluut noodzakelijk om de procedure te volgen die is vastgelegd door BRUGEL, de Brusselse regelgevende instantie die actief is in de elektriciteits- en gassector. In het kader van de groencertificaten BRUGEL neemt verantwoordelijkheden op zich voor het toekennen, berekenen, organiseren van de teruggave van quota en het beheren van groenestroomcertificatentransacties op de markt.

Als u onlangs fotovoltaïsche panelen heeft geïnstalleerd, is het noodzakelijk om uw installatie te laten certificeren, een essentiële voorwaarde voor het verkrijgen van groencertificaten.

1. Hoe verkrijg ik mijn groencertificaat?

U heeft de benodigde werkzaamheden door een competente vakman uitgevoerd, alles is in orde. Nu is het tijd om uw nieuwe elektrische installatie te laten certificeren.

De certificering van deze installatie vindt plaats in drie fasen:

Stap 1: Indienen van het bestand

Om dit te doen, moet u eerst het officiële certificeringsverzoek downloaden, invullen en ondertekenen. BRUGEL, beschikbaar HIER. Vervolgens verzendt u dit formulier via het platform brugel.atlasscontrole of per E-mail, vergezeld van zes verschillende documenten:

  • Certificaat van overeenstemming
  • Certificaat van gedecentraliseerde productie van Sibelga
  • Eendraadsschema van de elektrische installatie
  • Eigendomsbewijs (bijvoorbeeld installatiefactuur met daarop uw naam en adres)
  • Dubbelzijdige kopie van uw identiteitskaart
  • Technische fiche voor uw groene meter

Vergeet niet het type installatie (nieuw, vervanging of uitbreiding) te vermelden, want de subsidievoorwaarden variëren.

Stap 2: Analyse van het bestand

Zodra alle documenten zijn ontvangen, BRUGEL maakt gebruik van Approved Certifying Bodies (OCA), zoals Atlas Control.

Als het vermogen van de installatie groter is dan 10 kWpheeft de OCA één maand de tijd om het certificeringsbezoek uit te voeren (doorgaans georganiseerd binnen 10 dagen).

Voor installaties van 10 kWp of minder, analyseert de OCA de documenten zonder bezoek.

Noteren dat er vanaf februari 2023 alleen nog bezichtigingen plaatsvinden bij vermogens boven de 36 kWp.

Stap 3: De certificering afsluiten

Na analyse en eventueel bezoek ontvangt u, indien er geen onregelmatigheid wordt geconstateerd, het conformiteitsattest. Als er een bezoek heeft plaatsgevonden, wordt deOCA heeft één maand de tijd om het certificaat in te dienen. Atlas Control verzendt het doorgaans binnen twee dagen naar u. Een kopie van het dossier wordt vervolgens naar BRUGEL gestuurd voor het verkrijgen van groenestroomcertificaten.

Alle bestanden dienen uitsluitend via het platform brugel.atlasscontrole of per e-mail aangeleverd te worden info@atlascontrole.be.

Voordelen van Atlas Control

Atlas Contrôle is een erkend bedrijf dat elektrische controles aanbiedt en uitvoert, maar ook gascontroles. Onze experts staan garant voor kwaliteitsdiensten. Bovendien kunnen controles na aanvraag zeer snel worden uitgevoerd. Atlas Control beschikt over alle benodigde goedkeuringen waarvan u kunt profiteren bonussen, wat erg interessant voor je is.

Naast het voordeel van een snelle en kwalitatieve controle, bieden wij u lage en zeer concurrerende prijzen. Inderdaad, de prijs van controle van een elektrische installatie is 130€. Hiermee kunt u snel en goedkoop een elektrisch conformiteitscertificaat behalen. Wij willen onze klanten een eerlijke dienstverlening bieden met een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe maak je een afspraak met Atlas Control?

Wanneer u een verplichte elektrische keuring moet laten uitvoeren, kunt u onze experts heel eenvoudig bereiken. We zijn op verschillende platformen te bereiken en onze experts zijn zeer beschikbaar. Het doel is om u zo snel mogelijk van onze diensten te voorzien om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

U kunt via de volgende media contact opnemen met Atlas Control om een elektrische regeling in te plannen:

- Telefonisch, op +32 02 726 64 04 of via Whatsapp

- Per e-mail: info@atlascontrole.be

- Via ons aanvraagformulier: Elektrisch en gas controle

- Via onze sociale netwerken, op Facebook en LinkedIn: Atlas Contrôle

In welke regio’s zijn wij actief?

Bij Atlas Controle dekken we heel België.

U kan bij ons terecht voor de keuring van een elektrische installatie in volgende gemeenten : Brussel, (Brussel stad, Elsene, Etterbeek, Evere, Anderlecht, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Berchem -Agathe, Sint-Joost, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst, Watermaal-Bosvoorde).

We zijn ook aanwezig in Wallonië (in de regio's Waver, Nijvel, Louvain-la-Neuve, Namen, Luik, Bergen, Charleroi, Doornik Aarlen en andere steden)

Onze ervaren controleurs staan klaar om je snel te helpen. 

Bij Atlas Controle voeren we ook gascontrolediensten, uit alsook ketelontvangsten en PEB-certificaten  

Aarzel niet langer, kies voor een kwalitatieve elektrische keuring tegen de laagste prijs met Atlas Contrôle.