Blog

Propaangasinstallatie: lektest elke 5 jaar uit te voeren

Gasregelaar

Als je hebt gekozen voor een installatie van propaan gas, moest u ervoor zorgen dat uw tank, leidingen en gastoestellen voldoen aan de wetgeving, in het bijzonder de norm de norm NBN D51-006, verwittig uw gemeente, verkrijg een leidingcertificaat, voer een inbedrijfstellingsinspectie uit.

Om de dichtheid van uw installatie te garanderen, is het verplicht om een periodieke test elke 5 jaar.

Waaruit bestaat een gascheck?

Het primaire doel van alles gas controle is om koste wat kost de risico's van brand, explosie en CO-vergiftiging te vermijden. Tijdens deze test is het een kwestie van je tank en ook alle leidingen. Zoals de leidingen die van de serviceklep van de tank naar de afsluiter van het verbruiksapparaat gaan, om eventuele lekkages op te sporen. Om een positief rapport te verkrijgen door een erkende keuringsinstelling zoals:'Atlasbesturing', zal de inspecteur daarom uw tank en leidingen bekijken om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de geldende normen, hij zal de installatiemethode, de aansluitingen, de conformiteit van de leidingen en apparaten, de verbrandingsluchttoevoer en de afvoer van verbrandingsgassen controleren .   

Als u meer wilt weten over de geldende wetgeving, nodigen wij u uit om de volgende normen te raadplegen: NBN D 51-001, NBN D 51-003, NBN D 51-004, NBN D 51-006, NBN B 61-001 en NBN B 61-002.

De lektest

Zodat onze inspecteur Atlas-besturing de lektest kan uitvoeren, heeft het de voorkeur dat uw gasleiding is voorzien van: een T of een meetpunt. De inspecteur controleert via het meetpunt of er geen lekkage in de gasleiding is.

Tijdens de controle wordt u gevraagd de leidingcertificaten die u bij de inbedrijfstelling van uw propaantank door de installateur moest behalen, aan de inspecteur te overleggen.

Als u geen positief rapport kunt krijgen van een erkende keuringsinstelling, houd er dan rekening mee dat uw: gasleverancier zal uw tank niet langer kunnen blijven vullen. Deze maatregel wordt toegepast om de veiligheid van iedereen te waarborgen: die van u, die van de gasleverancier en tenslotte die van de installateur.

Neem voor meer informatie contact met ons op 02 / 726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten