Blog

Geld besparen op uw gasrekening? Onze adviezen

Verwarming op gas vertegenwoordigt een groot deel van het energieverbruik van huishoudens. Dus hoe bespaar je geld? Atlas Control geeft u het beste advies om het bedrag van uw gasrekening te verlagen.  

Wilt u geld besparen?

Verlaag uw gasverbruik eenvoudig en efficiënt

Heeft u er al over nagedacht om uw oude verwarmingssysteem te vervangen door een condensatieketel?  Condensatieketels voldoen aan de eisen van de Europese “Ecodesign”-richtlijn en maken een serieuze gasbesparing mogelijk, tot wel 30%! Is uw ketel ouder dan 20 jaar? Profiteer van een vervangingspremie voor uw oude gastoestel !  https://www.atlascontrole.be/2021/05/07/prime-bruxelles/

Wilt u uw oude installatie behouden? Laat uw gasketel onderhouden door een gecertificeerde vakman.

Naast het feit dat het onderhoud van uw gasketel een wettelijke verplichting is, kunt u hiermee tot 10% aan energie besparen, storingen voorkomen en de levensduur van uw installatie verlengen.

Heb je een optimale thermische isolatie?  

Voorkom onnodig warmteverlies door deuren en ramen goed af te dichten en de muren en het dak van uw pand goed te isoleren:

 • Goede isolatie van uw dak om enkele honderden euro's per jaar te besparen. Warme lucht stijgt op en als uw dak niet goed geïsoleerd is, verspilt u warmte en energie (tot 30% voor een twee-onder-een-kapwoning).
 • Goede raamisolatie bespaart 100 tot 200 euro per jaar. Warme lucht kan ook via ramen ontsnappen. Kies daarom bij voorkeur voor superisolerende of hoogrendementsbeglazing, die efficiënter is dan dubbele beglazing, of voor driedubbele beglazing.
 • Goede muurisolatie bespaart 100 tot 200 euro per jaar. Hete lucht kan ook door de muren ontsnappen. Optimale isolatie van buiten of van binnen stelt u in staat uw kamers sneller te verwarmen, het koelproces te vertragen en vochtproblemen te voorkomen.    
 • Dicht zijn deuren en ramen af met rubberen pakkingen om enkele tientallen euro's per jaar te besparen. Als het vervangen van deuren en ramen in uw huis geen optie is, beperk dan het warmteverlies door een eenvoudige zelfklevende rubberen afdichting aan te brengen.   
 • Voorkom warmteverlies door de verwarmingsbuizen te isoleren. Het isoleren van verwarmingskanalen is eenvoudig: bevestig zelf een stuk glaswol om de kanalen of een kant-en-klare huls die voor deze toepassing is ontworpen en die u gemakkelijk in bouwmarkten vindt.

Installeer warmtereflectoren achter de radiatoren.

Als u geen isolatie van binnenuit heeft, kunt u door warmtereflectoren achter de radiatoren van uw centrale verwarming te installeren de warmte teruggeven aan de kamer en wat geld besparen.

Denk eraan om uw radiatoren minimaal één keer per jaar te ontluchten.

Het ontluchten van een gaskachel verwijdert de lucht die zich in de installatie heeft opgehoopt. Het water circuleert beter, de warmte wordt gemakkelijker verspreid, de ruimtes worden sneller verwarmd en de ideale temperaturen worden sneller bereikt.

Pas de temperatuur van uw kamers aan uw behoeften en uw levensstijl aan.

Verwarm je kamers alleen wanneer dat nodig is dankzij de installatie en het gebruik van een kamerthermostaat en thermostaatkranen. Wist u dat het verlagen van uw thermostaat met slechts één graad u kan helpen uw energieverbruik met 7% te verminderen? Over het algemeen is 19 graden voldoende in woonkamers.

Denk eraan om voldoende te ventileren.

Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, het verversen van de lucht in uw huis kan energie besparen. Door vocht af te voeren, zorgt u voor droge, gezonde lucht waardoor uw cv-ketel uw huis efficiënter kan verwarmen.

Verlaag uw gasverbruik voor waterverwarming

Lek?

Het is niet alleen goed voor onze planeet, maar door de verspilling van hulpbronnen zoals water te beperken en de productie van warm water te controleren, kunt u ook aanzienlijke besparingen realiseren.

 • Bespaar warm water door te kiezen voor douches boven baden, door de duur van uw douches te verkorten, door uw handen in koud water te wassen en door naast drukregelaars ook zuinige douches en thermische mengkranen te installeren.
 • Laat uw boiler onderhouden omdat kalkaanslag en andere resten de prestaties kunnen verminderen en de levensduur van uw apparaat kunnen verkorten.
 • Stel de temperatuur van je warmwaterboiler of gasboiler in op 55 graden, een temperatuur die voldoende is om de groei van bacteriën tegen te gaan.
 • Overweeg in koude ruimtes om de warmwaterleidingen voor huishoudelijk gebruik te isoleren met flexibele hulzen van minerale vezels of elastomeerschuim om warmteverlies te beperken.

Zuinig koken met aardgas 

Koken op gas
 • Voorkom warmteverlies, zelfs achter kachels, door uw pannen af te dekken om tussen 20% en 30% aan energie te besparen.
 • Om water te koken, gebruik je de waterkoker, die minder energie verbruikt.
 • Kies het vuur waarvan de diameter het meest geschikt is voor de grootte van uw bereidingsgerei en stel de kracht van de vlammen zo af dat ze onder het gebruikte bestek blijven.
 • Verwaarloos de stap van het reinigen en ontvetten van uw gasfornuisbranders niet om optimale prestaties tijdens gebruik te garanderen.

Neem de tijd om de aanbiedingen van verschillende gasleveranciers te vergelijken en kies degene met de beste prijzen.  

Advies, advies of een gascheck nodig?

Contacteer ons op 027266404 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten