Blog

Verplichte controles in Brussel voor een gasinstallatie

Periodieke gascontrole bij Brussel!

Laat uw gasinstallatie controleren is zeer belangrijk. Deze controle zorgt ervoor dat er geen gaslekken zijn, dat er geen brand- of explosiegevaar is en dat uw installatie dus veilig is voor de mensen die het gebouw bewonen.

Om in Brussel uw installatie op het gasnet te kunnen laten aansluiten en uw meter te kunnen laten openen, is het verplicht om aan te tonen dat deze voldoet aan de geldende normen, in het bijzonder standaard NBN D51-003. Hiervoor is het noodzakelijk om een diafragma controle door een erkende keuringsinstelling.

3 soorten controles:

Anderzijds zijn er in Brussel 3 soorten EPB-controles verplicht. De eerste die de . uitvoert ketelontvangst voordat deze in gebruik wordt genomen of weer in gebruik wordt genomen (bij nieuwe installatie of verplaatsing, maar ook bij vervanging van het ketellichaam of de brander). Tijdens deze controle controleren we of alles in orde is op het gebied van regeling, ventilatie, leidingisolatie, schoorsteentrek en verbrandingskwaliteit.

De tweede verplichte PEB-keuring is een periodieke keuring die betrekking heeft op ketels en boilers en die om de 2 jaar moet worden uitgevoerd. Het document dat u van de verantwoordelijke voor de verwerking krijgt, moet u 5 jaar bewaren omdat u het waarschijnlijk zult overleggen in geval van een controle van Brussel-Milieu.

Tot slot, wanneer het verwarmingssysteem van het type 2 is, met andere woorden dat dede installatie omvat een ketel van meer dan 100 kW of meer ketels, moet elke 5 jaar een EPB-diagnose worden uitgevoerd.

Het is natuurlijk sterk aan te raden om uw ketel goed te onderhouden, niet alleen om de levensduur te garanderen, maar ook om storingen te voorkomen en het risico op ongevallen, in het bijzonder een mogelijke koolstofmonoxidevergiftiging. Hierdoor daalt ook het verbruik en dat is goed voor het milieu en uw portemonnee!

Informatie of een afspraak nodig? https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten