Blog

Hoe uw gasrekening verlagen?

 

Hoe u uw energierekening kunt verlagen, met name gas?

In België is de gasinstallaties (aardgas goed voor ongeveer een derde van het energieverbruik. Veel huishoudens gebruiken hem voor verwarming, koken of voor de productie van warm water. In de huidige economische en maatschappelijke context is het verlagen van uw energierekening een grote financiële uitdaging. Hier zijn enkele tips waarmee u echt kunt besparen:

thermische isolatie – Het is essentieel dat uw woning goed geïsoleerd is ter hoogte van het dak, de muren, de ramen en de verwarmingsbuizen om warmteverlies te voorkomen.
radiatoren – Ze moeten regelmatig (eenmaal per jaar) worden gereinigd en ontlucht om hun werking te optimaliseren. Dek ze niet af, zodat de warmte vrij kan circuleren.
Thermostaat en thermostatische kranen – Door deze apparatuur te installeren, kunt u de omgevingslucht aanpassen aan de kamers en uw aanwezigheid. Als u de centrale thermostaat met 1°C verlaagt, kunt u uw verbruik met 7% verlagen! Geadviseerd wordt om een temperatuur van 19°C in de woonkamers en 17°C in de slaapkamers aan te houden. Bij afwezigheid is 16°C voldoende en kunt u de temperatuur verlagen tot 12°C als u langer dan een dag afwezig bent.
Boiler – Regelmatig uitgevoerd, het onderhoud van de ketel bespaart 10%! Daar staat tegenover dat de kans op storing dan aanzienlijk wordt verkleind en de levensduur van uw ketel wordt verlengd. Ten slotte wordt de installatie van een condensatieketel aanbevolen. Hoewel duurder in aanschaf, is het veel efficiënter en biedt het een verwarmingsrendement van 10 tot 35%. 
Warmwaterverbruik – Een temperatuur van 55°C is voldoende om het water te verwarmen. Het is raadzaam om een douche te nemen in plaats van een bad, en het water alleen te laten lopen als u het gebruikt. Ook door het plaatsen van een zuinige handdouche en een thermostaatkraan bespaar je geld.
kooktoestellen – De branders van uw gasfornuis moeten regelmatig gereinigd en ontvet worden zodat het gas goed kan ontsnappen. Als een brander verstopt is, is de vlam geel. Het is blauw als het schoon is. De brander moet aangepast zijn aan de diameter van de potten of pannen (de vlammen mogen het kookgerei niet overschrijden). Idealiter wordt het voedsel minimaal 12 uur van tevoren in de koelkast ontdooid en wordt er tijdens het koken een deksel op de pan geplaatst. Houd er rekening mee dat een snelkookpan veel minder energie-intensief is. Ten slotte, aangezien het voedsel in heet water blijft koken, kunt u de kookplaten een paar minuten voor het einde van het koken uitschakelen.
leveranciers - Aarzel niet om prijzen te vergelijken verschillende leveranciers en wijzigen indien nodig.

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten