Blog

Een luidruchtige ketel? Dit zijn de waarschijnlijke oorzaken:

een luidruchtige ketel?

Je hebt vast wel eens de geluiden gehoord die van een ketel kunnen komen. Behalve dat ze erg storend zijn, kunnen deze klikken, sissen, zoemen... vooral het teken zijn van ernstigere problemen.

Wat kan deze geluiden rechtvaardigen?

schalen : Bij te veel kalkaanslag in de warmtewisselaar kan oververhitting in de tank ontstaan. U hoort dan kleine metaalachtige geluiden.

Verkeerde afstelling van de kleppen : ze moeten in de tussenstand staan behalve bij extreme kou.

De niet afgestelde circulatiepomp : Water beweegt te snel in de leidingen.

Overtollige lucht in de leidingen : in dit geval kan de lucht niet goed circuleren, waardoor er gesis ontstaat. Wanneer de geluiden optreden bij het gebruik van warm water, heeft het probleem waarschijnlijk te maken met een onjuiste drukinstelling.

De defecte beveiligingsgroep

Onjuiste verbrandingsinstelling

Hoe het probleem op te lossen?

Installeer een drukregelaar die de systeemdruk op het gewenste niveau houdt.

Vervang de circulatiepomp : kies voor een circulatiepomp met meerdere snelheden en zet deze op de laagste snelheid

Bel een professional blijft de beste oplossing om onnodige investeringen of schade aan uw ketel te voorkomen door zelf te proberen de reparatie uit te voeren.

Hoor je trillingen?

Dit geluid wordt niet veroorzaakt door een defect in uw ketel maar door een isolatieprobleem. Om dit geluid te dempen is het daarom aan te raden om rubberen blokken of zo trillingsdempers tussen uw apparaat en de ondersteuning. Als het geluid aanhoudt, zal het nodig zijn om belangrijkere geluidsisolatiewerkzaamheden te overwegen, zoals het plaatsen van een gewatteerde bekisting.

Ten slotte herinneren we u eraan dat het essentieel is om onderhoud aan uw ketel uit te voeren om elk risico op brand of koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. elk jaar.

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten