Blog

“Adopteer elektrificatie: de fiscale voordelen van het thuislaadstation”

Borne de recharge pour véhicules électriques.ai Royalty Free Stock SVG Vector and Clip Art

Als u overweegt om thuis een vast laadstation voor uw elektrische auto te installeren, dan is er goed nieuws: er is nu een belastingvermindering beschikbaar voor uitgaven die verband houden met deze installatie tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024.

De criteria waaraan moet worden voldaan om van deze verlaging te profiteren, zijn de volgende: 

  • de terminal moet vast of geïnstalleerd zijn in of in de directe omgeving van uw fiscale woonplaats, 
  • het moet intelligent zijn (met energiebeheer), uitsluitend aangedreven door groene stroom,  
  • Het apparaat moet worden goedgekeurd door een erkende keuringsinstantie.

Het maximale bedrag dat in aanmerking komt voor belastingvermindering varieert afhankelijk van het jaar van uitgave en bedraagt 1500 euro in 2021 en stijgt tot 1750 euro in 2022 en 2023. Voor tweerichtingsterminals tussen januari 2023 en augustus 2024 bedraagt het maximumbedrag 8000 euro.

De belastingvermindering bedraagt 45%, 30% of 15% aan subsidiabele uitgaven, afhankelijk van het jaar van installatie. Houd er rekening mee dat deze belastingvermindering slechts één keer en per belastingplichtige van toepassing is. Zorg ervoor dat u deze kans benut om uw elektrische mobiliteit thuis compatibel te maken, terwijl u profiteert van aanzienlijke financiële voordelen. Raadplegen de circulaire voor meer details, en overweeg nu om uw dagelijkse leven te elektrificeren.

Een vraag ? Onze agenten staan klaar om u te helpen! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/ 

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten