Blog

Hoe voorkom je overconsumptie van gas?

gasverbruik verminderen

Of het nu om veiligheidsredenen is of om uw factuur te verlagen, Atlas Contrôle geeft u hier enkele adviezen om overmatig gasverbruik te vermijden, zonder uw comfort in gevaar te brengen:

Faciliteit onderhoud

De eerste reden waarom overconsumptie wordt geconstateerd, is slecht onderhoud van de installatie. Het is belangrijk om het onderhoud regelmatig, dat wil zeggen om de 2 jaar, te laten uitvoeren. Vervolgens controleert de specialist de dichtheid van de kanalen, de afstelling van de ketel en de beveiligingen en reinigt hij de ketel, de branders, de elektroden en de rookafvoerkanalen.

De isolatie van het huis

Als de woning slecht geïsoleerd is, leidt dit onvermijdelijk tot een toename van het verbruik. Dubbele of driedubbele beglazing is daarom aan te raden, evenals isolatie van de zolder, muren en vloeren.

Een gaslek

We hebben er uitgebreid over gesproken in ons artikel “ Hoe een koolmonoxidelek te detecteren en wat te doen in zo'n geval? ". Het is in dit geval dringend om de nodige reparaties uit te voeren!

slechte drinkgewoonten

Hier zijn enkele ecologisch verantwoorde acties waarmee u uw verbruik kunt verminderen:

  • Installeer een kamerthermostaat om de temperatuur van de woning beter te regelen
  • Pas de gevraagde temperatuur aan naargelang uw aanwezigheid of niet in huis
  • Aarzel niet om de gevraagde temperatuur met 1°C te verlagen, dit garandeert u een besparing van 7%
  • Kies pannen ter grootte van je branders en dek ze af
  • Ventileer je huis, ook in de winter
  • Als je er een hebt, sluit dan de luiken voor de nacht

Een defecte meterkast

Dit geval is uiterst zeldzaam, maar als u twijfelt aan de betrouwbaarheid van de meter, is het mogelijk om uw DSO (Distributienetbeheerder) te vragen een controle uit te voeren.

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten