Blog

“Maak uw leven gemakkelijker: uitdrukkelijke gids voor het openen van uw aardgasmeter in Elgacert”.

Procedure - Free of Charge Creative Commons Post it Note image

Het openen van uw aardgasmeter was nog nooit zo eenvoudig met onze korte handleiding. Volg deze belangrijke stappen om een soepel en probleemloos proces te garanderen.

Ga eerst naar de site: https://elgacert.be/procedure-opening-aardgasmeter/?lang=fr

1. Klik op “Vind uw distributienetbeheerder” en identificeer deze onder Fluvius, Resa, Ores of Sibelga. Deze informatie is cruciaal om het proces te starten.

2. Kies tussen deze twee opties:

  • Cerga Installatiebedrijf: Indien u gebruik maakt van een Cerga-gecertificeerd installatiebedrijf, vult u het gelijkvormigheidsattest in, waarin u verklaart dat de installatie aan de normen voldoet. Er zijn geen aanvullende controles nodig en de netbeheerder opent op basis van dit certificaat de gasmeter
  • Niet-Cerga: Vul als installateur van de installatie het gelijkvormigheidsattest in en vraag een keuring aan door een erkende instantie. Op basis van deze documenten zal de DNB de meter openen.

3. Bereid de documenten digitaal voor:

Zorg ervoor dat u op het betreffende adres een internetverbinding heeft. Indien er geen verbinding is, kunnen de benodigde documenten lokaal op een pc, smartphone of tablet worden opgeslagen.

Belangrijk om op te merken: het is ten strengste verboden om handmatige correcties aan te brengen in afgedrukte documenten. 

Het openen van uw aardgasmeter wordt zo een procedure die voor iedereen toegankelijk is. Vereenvoudig uw leven door deze belangrijke stappen te volgen en optimaal te profiteren van aardgas in uw huis.

Een vraag ? Onze agenten staan klaar om u te helpen! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/ 

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten