EPB verwarming

Wat is de Brusselse verwarmingssubsidie?

Sinds enkele jaren verleent het Brussels Hoofdstedelijk Gewest “energiebonussen” voor bepaalde soorten duurzame investeringen in gebouwen. De energiepremies kunnen betrekking hebben op uitgevoerde werkzaamheden aan ketels, verwarming, isolatie, ventilatie of kunnen zelfs worden aangeboden na een audit van de installaties.

Deze energiebonussen hebben een heel specifiek doel: individuen aanmoedigen en aanmoedigen om de energieprestatie (EPB) van hun accommodatie. Daarvoor hoeven alleen de installaties die als vervuilend worden beschouwd te worden vervangen door installaties die efficiënter zijn en dus minder belastend voor het milieu.

De renovatie van de installaties van een woning of een gebouw maakt het mogelijk de vervuiling te verminderen dankzij de vermindering van zijn energieverbruik. Door uw oude installaties te vervangen door nieuwe, efficiëntere installaties, verbruikt u immers minder.

Tussen energiebonussen voorgesteld door de Belgische regering, vinden we: Brusselse verwarmingssubsidie. Het is een premie die je kunt krijgen in ruw huidige installatie vervangen door een efficiëntere installatie. Het kan bijvoorbeeld een nieuwe warmtepomp of een nieuwe ketel. De Brusselse verwarmingssubsidie is voor iedereen toegankelijk. Alleen is de hoogte van deze laatste afhankelijk van het type gebouw, het jaarinkomen van het huishouden en de uitgevoerde werkzaamheden.

Sinds 1 januari 2022 zijn energiepremies zoals de Brusselse verwarmingspremie, renovatie en verfraaiing van gevels samengevoegd tot een nieuw, eenvoudiger systeem:  Renolution-bonussen. Het kabinet heeft besloten meer budget voor dit project uit te trekken. Voortaan zijn de premies voordeliger en voor iedereen toegankelijk.

Wat zijn de voorwaarden om toegang te krijgen tot de Brusselse verwarmingssubsidie?

Iedereen heeft toegang tot Brusselse verwarmingssubsidie, alleen, er zijn bepaalde voorwaarden.

Allereerst de Brusselse verwarmingssubsidie is beschikbaar voor iedereen, zowel professionals als particulieren. de rekening van het organisme het verrichten van de werkzaamheden dient gericht te zijn aan de premieaanvrager.

Daarna moet het gebouw waarop de subsidieaanvraag betrekking heeft, gebouwd zijn ten minste 10 jaar voordat de aanvraag werd ingediend.

Vervolgens moeten alle werken worden uitgevoerd door een organisatie die voldoet aan de volgende criteria: ze moet ingeschreven zijn bij de Banque-Carrefour des Entreprises, btw-plichtig en met gereglementeerde toegang tot het beroep. De persoon die de aanvraagt Brusselse verwarmingssubsidie mag de werkzaamheden van zijn installaties niet zelf uitvoeren.

Het totale bedrag van Renovatiebonussen mag niet hoger zijn dan 90 % van het gefactureerde bedrag voor in aanmerking komend werk. Daarnaast is het totaal gemaximeerd op € 200.000 voor een heel gebouw en € 50.000 voor een individuele woning of een deel van een gebouw.

Hoe verloopt de aanvraag van de Brusselse verwarmingstoelage?

De vraag naar de Brusselse verwarmingssubsidie mag niet later dan 12 maanden na de laatste saldofactuur worden gemaakt door de organisatie die de werkzaamheden aan uw installaties heeft uitgevoerd. Wanneer u meerdere bedrijven gebruikt om uw werkzaamheden uit te voeren, kunt u elk verzoek onafhankelijk van elkaar indienen. U kunt bijvoorbeeld de Brusselse verwarmingspremie aanvragen en een andere voor eersteklas isolatie als de werkzaamheden door twee verschillende organisaties zijn uitgevoerd.

Voordat u met de aanvraagprocedure begint, moet u voor uzelf inschatten hoeveel bonus u kunt krijgen. Om een inschatting te kunnen maken van het bedrag waarvan u kunt profiteren, is het belangrijk dat u zich goed laat informeren voordat u een aanvraag doet.

Wanneer deze eerste stap is voltooid, moet u de documenten verzamelen die nodig zijn om de Brusselse verwarmingssubsidie aan te vragen op IRISbox. Eerst moet je een certificaat door het organisme wie doet jouw werk. Vervolgens moet u een kopie geven van alle gespecificeerde facturen die zijn geadresseerd aan de persoon die de aanvraag heeft gedaan Brusselse verwarmingssubsidie. U moet ook een kopie van het betalingsbewijs van deze facturen overleggen. U heeft ook de mogelijkheid om een document toe te voegen dat betrekking heeft op uw inkomen om van hogere bonussen te genieten.

Als je alle documenten hebt verzameld, hoef je alleen nog maar je aanvraag online in te dienen via IRISbox. De aanvraag wordt gedaan op de site, u kunt daar alle documenten integreren.

Zodra uw verzoek is ingediend, heeft de administratie 90 dagen na de indiening van uw verzoek om u een antwoord te geven, waarbij wordt aangegeven of het een akkoord, een weigering of een onvolledig dossier is.

PEB verwarmingsregelaars

Verwarming is een van de hoogste kosten van de energierekening, samen met warm water voor huishoudelijk gebruik. Een zo efficiënt mogelijke installatie is op lange termijn een winstgevende en winnende investering.

Wanneer er wijzigingen worden aangebracht aan uw installaties (elektrisch, gas of boiler), is het erg belangrijk om: controles om de te garanderen naleving van deze. Het is dan aan de begunstigde van de Brusselse subsidie voor verwarming om ervoor te zorgen dat zijn werk wordt uitgevoerd in overeenstemming met de technische vereisten van de subsidies en de geldende stedenbouwkundige regels. Elke regio legt inderdaad op milieustandaarden en verwarmingsinstallaties (ketels, boilers, boilers, enz.).

In Brussel en in de hele Brusselse regio worden die normen door Leefmilieu Brussel en worden PEB-verwarming genoemd. Houd er rekening mee dat de EPB-verwarmingsnormen niet moeten worden verward met de het EPC-certificaat, dat is een andere verplichting.

normen EPB kachels een systematische controle (om de twee jaar) van verwarmingsinstallaties, gasemissies van ketels en het juiste onderhoud van ketels en boilers opleggen.

De nieuwe C8-bonus betreft het uitvoeren van de PEB periodieke keuring van een gasketel en/of een gasboiler. Het is alleen beschikbaar voor huishoudens in categorie C. Atlas Control voert PEB ontvangsten van ketels in de 3 gewesten, waaronder Brussel. De keuring dient uitgevoerd te worden door een EPB keteltechnicus erkend door Leefmilieu Brussel voor periodieke EPB keuringen van ketels en boilers. Atlas Contrôle beschikt over alle nodige erkenningen om uw controles uit te voeren en u de Brusselse verwarmingssubsidie toe te laten.

Atlas Control biedt momenteel een ongelooflijk aanbod: a gecombineerde controle wanneer u uw verwarmingssysteem vervangt. Dankzij deze regeling kunt u de Brusselse verwarmingssubsidie verkrijgen! U kunt tot € 1.950 aan premies verkrijgen door een beroep te doen op onze deskundige en kwaliteitsvolle diensten.

Alvorens de . te vragen Brusselse verwarmingssubsidie, het is absoluut noodzakelijk om te beseffen controles op de installaties die wijzigingen hebben ondergaan, maar ook op ouderlingen. Sommige installaties vereisen meer regelmatige controles.

Huisvestingsaudit

Het is heel goed om werkzaamheden aan uw verwarmingsinstallaties uit te voeren om betere energieprestaties te verkrijgen en geld te besparen. Maar weet u eigenlijk wel welke installaties aangepast moeten worden? Om zeker te zijn, hoeft u alleen maar een beroep te doen op een erkende organisatie zoals Atlas Contrôle om een zei accommodatie.

Een audit maakt het mogelijk om te weten welke installaties in uw accommodatie werkzaamheden moeten ondergaan. Dankzij de audit kan je genieten van één of meerdere bonussen zoals de Brusselse verwarmingssubsidie door het werk te doen dat onder deze bonussen valt.

Zoals u zult begrijpen, zorgt het uitvoeren van een woningaudit ervoor dat u op de hoogte bent van alle wijzigingen die u aan uw verwarmingsinstallaties kunt aanbrengen. Met het werk van de woningaudit ontzie je het milieu, verdien je bonussen en wordt je energieprestatie een stuk beter. Doe een huisvestingsaudit om erachter te komen welke wijzigingen u aan uw huidige installatie moet aanbrengen om de Brusselse verwarmingssubsidie te krijgen.

Bij Atlas Contrôle kunnen we uw woningaudit uitvoeren voor een zeer aantrekkelijke prijs dankzij onze gekwalificeerde experts. Onze organisatie heeft alle Goedkeuringen nodig zijn om u in staat te stellen de energiepremies te verkrijgen in de gebieden waarin wij actief zijn (gas, elektriciteit, ketel, enz.).

Neem contact op.

Om een snel aanvraag voor een elektrische keuring te sturen kunt U met Atlas Controle contact opnemen:

Atlas Controle voert keuringen uit in de hele regio van Brussel en Wallonië..

Contacteer ons voor een elektrische keuring in de verschillende gemeenten van Brussel (Brussel centrum, Elsene, Etterbeek, Evere, Anderlecht, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Gillis, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ukkel, Vorst, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Joost-ten-Node).

Of in Wallonië (regio van Waver, Nijvel, Louvain-la-Neuve, Namen, Luik, Bergen, Charleroi, Doornik, Aarlen en andere steden).

 Onze ervaren controleurs zijn beschikbaar om U te helpen. 

Aarzel niet meer, kies voor een kwaliteit elektrische keuring en tegen de laagste prijs met Atlas Controle.