Elektrische keuring

Wat is een elektrische bediening?

Een elektrische bediening is een verificatie van de elektrische installatie van een woning. Het laat u weten of de installatie problemen heeft. Een elektrische bediening garandeert zo de veiligheid en conformiteit van een woning.

DE'Elektrische installatie van een woning vertegenwoordigt alle elektrische circuits, machines en elektrische leidingen waarmee de bewoners elektriciteit kunnen gebruiken. Deze installaties moeten absoluut worden gecontroleerd om het risico op elektrocutie, brand of kortsluiting tot een minimum te beperken. Een elektrische installatie van slechte kwaliteit die niet aan de normen voldoet, kan zeer gevaarlijk zijn voor de bewoners van een woning.

We moeten er rekening mee houden dat ons elektriciteitsverbruik al jaren sterk is toegenomen. Bij het kopen of huren van een oude woning is het dus essentieel om de elektrische installaties te laten controleren. Sommige stopcontacten kunnen beschadigd zijn en sommige beschadigde isolatie : dit is nog een reden om een elektrische controle uit te voeren.

Een elektrische keuring bestaat uit het in huis halen van een inspecteur om de elektrische installaties te controleren. Over het algemeen duurt de elektrische inspectie ongeveer een uur in het geval dat de elektrische installaties slechts één elektriciteitsmeter hebben. De inspecteur controleert vervolgens verschillende elementen om de naleving en veiligheid in huis te waarborgen. Er bestaat inderdaad verschillende normen die moeten worden nageleefd om huiselijke ongevallen te beperken.

Tijdens de elektrische keuring, moet de inspecteur de volgende elementen controleren:

- De aardingsweerstand van de elektrische installatie

– Controle van de elektrische installatie in zijn geheel

- De continuïteit van de beschermende geleiders

–       Enkele lijndiagram en positiediagram

- Isolatie van de elektrische installatie

– Het elektrische paneel evenals de afstamming en selectiviteit van de beveiligingselementen

- De werking van de differentiëlen

Na de elektrische inspectie en de uitgevoerde tests, een certificaat wordt geleverd als de elektrische installatie conform is. De elektrische bediening moet worden uitgevoerd voor huishoudelijke installaties maar ook voor niet-huishoudelijke installaties. Elke eigenaar van kantoren of andere niet-huishoudelijke plaatsen (gebouwen, fabrieken, enz.) moet een goede reputatie hebben en ervoor zorgen dat de elektrische installaties op kantoor aan de eisen voldoen.

Waarvoor wordt een elektrische installatiecontrole gebruikt?

Een elektrische bediening dient vooral om zorgen voor ieders veiligheid. In feite is een kwart van de ongevallen thuis te wijten aan oneigenlijk gebruik van elektrische apparaten of aan: niet-naleving van de elektrische installatie. Daarom zijn de bewoners verplicht om regelmatig elektrische controles uit te voeren.

In België moeten elektrische installaties voldoen aan het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties, de AREI. Dit is de Belgische regelgeving: de instructies moeten absoluut gerespecteerd worden.

Het is om deze reden dat de niet-conformiteit van een elektrische installatie kan leiden tot zware straffen voor mensen van wie de installaties niet conform zijn. Deze niet-naleving wordt bestraft. Bovendien is de conformiteit van de elektrische installatie na de eerste inspectie vrij snel vereist. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de naleving van zijn faciliteiten om tijd te besparen, wees veilig en riskeer geen boete.

Het doel van de elektrische bediening is daarom om de veiligheid van de accommodatie te waarborgen, om mogelijke sancties van de controleurs die verantwoordelijk zijn voor het inspecteren van de woningen te vermijden. Elektrische besturing wordt gebruikt om de veiligheid in woningen te garanderen en ongevallen met elektriciteit zoveel mogelijk te beperken.

Wist je dat ?

Hij is nodig om de controle uit te voeren van uw elektrische installaties om de 25 jaar, dit is de periodieke inspectie. Ook is het verplicht om een elektrische inspectie uit te voeren bij verkoop of verhuur van een woning, om de toekomstige koper of huurder te informeren over de juiste conformiteit van de elektrische installatie.  

Wanneer verkoop van onroerend goed, is het verplicht om een elektrisch controledossier aan te leveren waarin zich verschillende documenten bevinden, waaronder het rapport van de controle van de elektrische installatie uitgevoerd door een elektrische inspectie-instantie.

Elke installatie moet een elektrisch dossier hebben. Daarin moeten twee diagrammen staan. Ten eerste is er de eendraadschema : dit schema beschrijft in detail de volledige elektrische installatie, evenals alle componenten erin. Vervolgens vinden we het positiediagram dat de plattegrond van een huis weergeeft, evenals alle stopcontacten en elektrische apparaten die zijn aangesloten. Het is ook noodzakelijk om de inspectie rapport geldige elektrische installatie.

Verplichte elektrische keuring

Elektrische bediening zijn verplicht voor alle eigenaren van woningen met een elektrische installatie. Een elektrische controle moet worden uitgevoerd door een erkend organisme om ervoor te zorgen dat het betrouwbaar is. Bij de verkoop van een huis is het ook noodzakelijk om een elektrische controle uit te voeren.

Het is inderdaad verplicht om het certificaat van elektrische conformiteit, een document dat aan het einde van een elektrische inspectie wordt afgegeven, aan de toekomstige koper te verstrekken. Als de verkoper deze verplichting niet nakomt, heeft de toekomstige koper het recht om te onderhandelen over de verkoopprijs van het huis. Het is inderdaad heel belangrijk voor een toekomstige koper om te weten dat de elektrische installaties van zijn toekomstige woning conform zijn. Om tijd en geld te besparen, verdient het daarom de voorkeur om een elektrische controle in te plannen voordat u een woning verkoopt.

EPC-certificaat

Regionale regelgeving energienormen opleggen aan woningen.

de het EPC-certificaat, biedt gestandaardiseerde en objectieve informatie die als basis dient. Van daaruit kunnen aspirant-kopers of huurders de energieprestaties van het bezochte pand bekijken en vergelijk het met dat van andere goederen voor hetzelfde gebruik.

Elke woning moet het voorwerp uitmaken van een evaluatie van het energieverbruik: de PEB. Het is verplicht in het kader van de verkoop of verhuur van een woning. Kopers of huurders zijn beter geïnformeerd over de kwaliteit van woningen. De verwarmingsinstallatie moet voldoen aan bepaalde eisen die worden opgelegd door regionale regelgeving.

Voordelen van Atlas Control

Atlas Contrôle is een erkend bedrijf dat elektrische controles aanbiedt en uitvoert, maar ook gascontroles. Onze experts staan garant voor kwaliteitsdiensten. Bovendien kunnen controles na aanvraag zeer snel worden uitgevoerd. Atlas Control beschikt over alle benodigde goedkeuringen waarvan u kunt profiteren bonussen, wat erg interessant voor je is.

Naast het voordeel van een snelle en kwalitatieve controle, bieden wij u lage en zeer concurrerende prijzen. Inderdaad, de prijs van controle van een elektrische installatie is 140€. Hiermee kunt u snel en goedkoop een elektrisch conformiteitscertificaat behalen. Wij willen onze klanten een eerlijke dienstverlening bieden met een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe maak je een afspraak met Atlas Control?

Wanneer u een verplichte elektrische keuring moet laten uitvoeren, kunt u onze experts heel eenvoudig bereiken. We zijn op verschillende platformen te bereiken en onze experts zijn zeer beschikbaar. Het doel is om u zo snel mogelijk van onze diensten te voorzien om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

U kunt via de volgende media contact opnemen met Atlas Control om een elektrische regeling in te plannen:

- Telefonisch, op +32 02 726 64 04 of via Whatsapp

- Per e-mail: info@atlascontrole.be

- Via ons aanvraagformulier: Elektrisch en gas controle

- Via onze sociale netwerken, op Facebook en LinkedIn: Atlas Contrôle

In welke regio’s zijn wij actief?

Bij Atlas Controle dekken we heel België.

U kan bij ons terecht voor de keuring van een elektrische installatie in volgende gemeenten : Brussel, (Brussel stad, Elsene, Etterbeek, Evere, Anderlecht, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Berchem -Agathe, Sint-Joost, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst, Watermaal-Bosvoorde).

We zijn ook aanwezig in Wallonië (in de regio's Waver, Nijvel, Louvain-la-Neuve, Namen, Luik, Bergen, Charleroi, Doornik Aarlen en andere steden)

Onze ervaren controleurs staan klaar om je snel te helpen. 

Bij Atlas Controle voeren we ook gascontrolediensten, uit alsook ketelontvangsten en PEB-certificaten  

Aarzel niet langer, kies voor een kwalitatieve elektrische keuring tegen de laagste prijs met Atlas Contrôle.