EPB verwarming en - klimaatregeling

Wat is de Brusselse ketelbonus?

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest biedt al geruime tijd “energiebonussen” voor een flink aantal duurzame investeringen in het gebouw. Het kan net zo goed betrekking hebben op ketel installaties, verwarming, isolatie, ventilatie of zelfs een audit van installaties.

Het doel van de energiebonussen is om individuen aan te moedigen om te verbeteren PEB's (energieprestatie) van hun accommodatie. Om de energieprestatie van een woning te verbeteren, zijn renovatiewerkzaamheden nodig.

De renovatie van een woning of een gebouw maakt het mogelijk om de milieuvervuiling te verminderen dankzij de vermindering van zijn energieverbruik. Door nieuwe installaties te installeren, verbruikt u immers minder. De toekenning van renovatiepremies is een belangrijk onderdeel van het ecologisch beleid van de Belgische overheid.

Ketelbonus Brussel maakt deel uit van de energiepremies die de overheid aanbiedt. Dit is een bonus die je kunt behalen door je oude installatie te vervangen door een efficiëntere ketel zoals een gasketel (condensatie). De Brusselse ketelbonus is voor iedereen beschikbaar. De hoogte van de premie is echter afhankelijk van het jaarinkomen van het huishouden, het type gebouwen en de uitgevoerde werkzaamheden.

Sinds 1 januari 2022 zijn de premies energie, renovatie en gevelverbetering samengevoegd tot één systeem. Dit systeem heet bonussen. vernieuwing. Dankzij een hoger budget zijn de bonussen voordeliger en voor iedereen toegankelijk. Bovendien wordt het systeem vereenvoudigd door deze actie van het samenvoegen van bonussen.

Wat zijn de voorwaarden om toegang te krijgen tot de Brusselse ketelbonus?

Iedereen heeft toegang tot de Ketelbonus Brussel, maar er zijn wel bepaalde voorwaarden.

Ten eerste zijn Renolution-bonussen beschikbaar voor iedereen, professionals en individuen. De nota van de uitvoerende organisatie moet aan de premieaanvrager worden gestuurd.

Volgende, het gebouw in kwestie moet zijn gebouwd ten minste 10 jaar vóór de indiening van de aanvraag.

Bovendien moeten alle werken worden uitgevoerd door een organisatie die is ingeschreven bij de Banque-Carrefour des Entreprises, onderworpen is aan btw en een gereglementeerde toegang tot het beroep heeft. De aanvrager van de Ketelbonus Brussel kan in geen geval het werk zelf uitvoeren.

Ook mag het totale bedrag aan premies niet hoger zijn dan 90 % van het gefactureerde bedrag voor in aanmerking komend werk. Daarnaast is het totaal gemaximeerd op € 200.000 voor een heel gebouw en € 50.000 voor een individuele woning of een deel van een gebouw.

Eindelijk, alle bonussen vernieuwing zijn cumulatief.

Hoe verloopt de aanvraag van de Brusselse ketelbonus?

Het premieverzoek vernieuwing mag niet later zijn dan 12 maanden na de laatste saldonota die is verzonden door de organisatie die uw werkzaamheden heeft uitgevoerd. Wanneer u meerdere bedrijven gebruikt om uw werkzaamheden uit te voeren, kunt u elk verzoek onafhankelijk van elkaar indienen.

Om de aanvraagprocedure te starten, moet u eerst zelf het bedrag van de vordering inschatten. priemgetal. Om een inschatting te kunnen maken van het bedrag waarvan u kunt profiteren, is het belangrijk dat u zich goed laat informeren voordat u een aanvraag doet.

Vervolgens moet u de nodige documenten verzamelen voor de aanvraag voor de premium ketel Brussel. Allereerst moet u uzelf een attest sturen van de organisatie die de werkzaamheden uitvoert. Dan moet je een kopie bezorgen van alle gedetailleerde facturen die verstuurd werden naar de persoon die de Brusselse ketelbonus aanvraagt. Nadien moet u ook een kopie van het betalingsbewijs van deze facturen overleggen. U kunt ook een document met betrekking tot uw inkomen toevoegen om van hogere bonussen te genieten.

Zodra alle documenten zijn verzameld, hoeft u alleen uw verzoek in te dienen via IRISbox. Het verzoek wordt op de site gedaan met alle benodigde documenten.

Zodra uw verzoek is ingediend, heeft de administratie 90 dagen vanaf de indiening van uw verzoek om u een antwoord te geven, waarbij wordt aangegeven of het een akkoord, een weigering of een onvolledig dossier is.

De controles die moeten worden uitgevoerd om de bonus te verkrijgen

Bij werkzaamheden aan uw installaties (elektrisch, gas of boiler) is het verplicht om controles uit te voeren om overeenstemming van deze. Elke regio legt immers milieunormen en verwarmingsinstallaties op (ketels, boilers, boilers, enz.).

In Brussel en in het hele Brusselse gewest zijn deze normen vastgelegd door Leefmilieu Brussel en worden PEB-verwarming genoemd. Houd er rekening mee dat de EPB-verwarmingsnormen niet moeten worden verward met de het EPC-certificaat, dat is een andere verplichting.

EPB verwarmingsnormen een systematische controle opleggen van verwarmingsinstallaties, gasemissies van ketels en het juiste onderhoud van ketels en boilers.

alvorens te vragen de Brusselse ketelbonus, het is absoluut noodzakelijk om te beseffen controles op de installaties die wijzigingen hebben ondergaan, maar ook op de oude. Sommige installaties vereisen: meer regelmatige controles. Zonder de controle van uw installaties kunt u geen aanspraak maken op de Brusselse ketelbonus.

Atlas Control realiseert zich: PEB ontvangsten van ketels in de 3 gewesten, waaronder Brussel. Voor de controle van uw ketelinstallaties is het noodzakelijk een beroep te doen op een goudgoedgekeurde instantie. Atlas Contrôle beschikt over alle nodige goedkeuringen om uw controles uit te voeren en u toe te laten de Brusselse boilerbonus te bekomen. Daarnaast hebben we een ongelooflijke aanbieding voor je: gecombineerde controle wanneer u uw ketel vervangt door een condensatieketel. Dankzij deze controle kan je de Brusselse ketelbonus behalen! U kunt tot € 1.950 aan premies verkrijgen door een beroep te doen op onze deskundige en kwaliteitsvolle diensten.

Huisvestingsaudit

Het is heel goed om werkzaamheden aan uw verwarmingsinstallaties uit te voeren om betere energieprestaties te verkrijgen en geld te besparen. Maar weet u eigenlijk wel welke installaties aangepast moeten worden? Om zeker te zijn, hoeft u alleen maar een beroep te doen op een erkende organisatie zoals Atlas Contrôle om een zei accommodatie.

Een audit maakt het mogelijk om te weten welke installaties in uw accommodatie werkzaamheden moeten ondergaan. Dankzij de controle, kunt u profiteren van een of meer verschillende bonussen als de Brusselse verwarmingssubsidie door het werk te doen dat onder deze bonussen valt.

Zoals u zult begrijpen, zorgt het uitvoeren van een woningaudit ervoor dat u op de hoogte bent van alle wijzigingen die u aan uw verwarmingsinstallaties kunt aanbrengen. Met het werk gegenereerd door dezei accommodatie, je ontziet het milieu, je verdient bonussen en je energieprestatie wordt stukken beter. Doe een huisvestingsaudit om erachter te komen welke wijzigingen u aan uw huidige installatie moet aanbrengen om de Brusselse verwarmingssubsidie te krijgen.

Bij Atlas Contrôle kunnen we uw woningaudit uitvoeren voor een zeer aantrekkelijke prijs dankzij onze gekwalificeerde experts. Onze organisatie heeft alle Goedkeuringen nodig zijn om u in staat te stellen de energiebonussen te verkrijgen in de gebieden waar wij actief zijn (gasinstallaties (aardgas, elektriciteit, boiler…).

Vertrouw op Atlas control, wij zorgen voor u.

Vergeet niet uw installaties na de werken te laten controleren om probleemloos toegang te krijgen tot de energiepremies!

Neem contact op.

Om een snel aanvraag voor een elektrische keuring te sturen kunt U met Atlas Controle contact opnemen:

Atlas Controle voert keuringen uit in de hele regio van Brussel en Wallonië..

Contacteer ons voor een elektrische keuring in de verschillende gemeenten van Brussel (Brussel centrum, Elsene, Etterbeek, Evere, Anderlecht, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Gillis, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ukkel, Vorst, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Joost-ten-Node).

Of in Wallonië (regio van Waver, Nijvel, Louvain-la-Neuve, Namen, Luik, Bergen, Charleroi, Doornik, Aarlen en andere steden).

 Onze ervaren controleurs zijn beschikbaar om U te helpen. 

Aarzel niet meer, kies voor een kwaliteit elektrische keuring en tegen de laagste prijs met Atlas Controle.

In welke regio's zijn we aanwezig?

We zijn aanwezig in het hele Brusselse Gewest en in Wallonië. Ons doel is om te kunnen voldoen aan uw behoeften waar u aanwezig bent.

Neem contact met ons op om uw elektrisch conformiteitscertificaat te verkrijgen. Wij zijn aanwezig in de gemeenten Brussel, (Brussel-stad, Elsene, Etterbeek, Evere, Anderlecht, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Joost, Sint-Woluwe -Lambert, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst, Watermaal-Bosvoorde).

We zijn ook aanwezig in Wallonië (in de regio's Waver, Nijvel, Louvain-la-Neuve, Namen, Luik, Bergen, Charleroi, Doornik, Aarlen en andere steden).

Beschikbaar, onze ervaren controllers zijn er om aan uw behoeften te voldoen.

Bij Atlas Controle voeren we ook gascontroledienstenen service van elektrische installatie controles.

Aarzel niet langer, kies voor kwaliteitsdiensten tegen de laagste prijs met Atlas Control.