Blog

Wat te kiezen als energiebron voor een foodtruck?

Uw organisatie keurt Atlas Control goed voor het uitvoeren van uw niet-huishoudelijke Foodtruck controles

Deze mobiele vrachtwagens met lokaal fastfood worden steeds succesvoller en velen van jullie willen het avontuur aangaan. Een van de keuzes die je moet maken betreft de energiebron om te koken: gas of elektriciteit. Om u te helpen bepalen welk type voeding in uw geval het meest geschikt is, geven we hier de verschillende voor- en nadelen aan die elk vertegenwoordigt.

Het gas

Dit is de keuze van de meeste horecaprofessionals gezien het gebruiksgemak (regelbare vlam, instant warmte, enz.) en de matige prijs.

Houd er rekening mee dat de foodtruck voorzien moet zijn van een waterdichte box die:

  • Verkeert in goede staat
  • Vertegenwoordigt geen element dat brand kan veroorzaken
  • Heeft geen niet-geïsoleerde kabels
  • Is van buitenaf bereikbaar

De gasflessen moeten verticaal, op 2 punten, boven en onder de behuizing worden bevestigd en het is verboden spanschroeven te gebruiken. Ten slotte moet het circuit gescheiden zijn van alle andere circuits om verwarring te voorkomen en moeten de leidingen, fittingen en kranen, enz. gemakkelijk toegankelijk zijn.

elektriciteit

Elektriciteit biedt veel mogelijkheden: voertuigverlichting, gebruik van lichtpanelen, muziekuitzendingen, etc.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw restaurantvoertuig van stroom te voorzien: aansluiten op een stopcontact, een batterij, een generator of zonnepanelen.

Als je ervoor kiest om op elektriciteit te koken, houd er dan rekening mee dat de foodtruck die is aangesloten op een stopcontact een spanning van 220V heeft en met betrekking tot het gebruik van een generator moet het vermogen twee keer zo groot zijn als dat van al je apparaten. 

Koken op elektriciteit heeft ook enkele nadelen… Naast slechte prestaties en het risico op een stroomstoring, genereert dit systeem energieverliezen.

Hoe zit het met de conformiteitscertificaten?

Aangezien dit een mobiele elektrische installatie is, moet de controle jaarlijks worden uitgevoerd. 

De gasinstallatie moet bij ingebruikname worden gecontroleerd, maar de brandweer kan behoefte hebben aan recentere documenten. Laat u dus goed informeren door de brandweer en reddingsdiensten, zodat zij u kunnen vertellen wat er in hun gemeente nodig is.

Atlas Control biedt voorkeurstarieven voor deze controles:

Elektrische keuring  140 €

Gaskeuring  150€

Combinatie elektriciteit en gas 200€

Een vraag?

Een afspraak kan u snel worden aangeboden! Contacteer ons op 02 726 64 04.

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten