Blog

Hoe overconsumptie van elektriciteit detecteren en voorkomen?

Met de stijgende energiekosten die we momenteel meemaken, is het des te belangrijker om eventuele elektrische lekken op te sporen die uw factuur verder zouden kunnen verhogen. Hier zijn onze tips om uw verbruik weer onder controle te krijgen en onaangename verrassingen tijdens de jaarlijkse aanpassing te voorkomen.

Identificeer apparaten die veel energie verbruiken

Deze apparaten zijn de belangrijkste oorzaak van overconsumptie van elektriciteit. Het is daarom belangrijk om ze te kunnen identificeren, zodat u het gebruik ervan kunt aanpassen. 

de Elektrische verwarming is de grootste verbruiker van elektriciteit in een woning. Als u de mogelijkheid heeft, is het raadzaam om een goedkopere verwarmingsinstallatie te laten installeren (gas, pellets, enz.). Zorg er ook voor dat je huis goed geïsoleerd is.

de elektrische water koker is ook erg energie-intensief. Door waterspaarders te plaatsen en de voorkeur te geven aan douches boven het bad, kunt u het energieverbruik verminderen.

De Huishoudelijke apparaten verbruiken niet allemaal dezelfde hoeveelheid energie. De meest zuinige apparaten zijn apparaten van klasse A. Maar pas op, ook als ze oud zijn, verbruiken ze energie! Het is daarom het beste om ze los te koppelen als ze niet in gebruik zijn.

Een verouderd toestel kan leiden tot een stijging van het verbruik. Zorg dus voor goed onderhoud: ontdooi de vriezer drie keer per jaar, controleer of de afdichting van de koelkast niet beschadigd is, ontkalk de boiler...

Houd je meter in de gaten

Door de meter regelmatig uit te lezen, kunt u gemakkelijker en sneller een stijging van het verbruik detecteren en de oorzaak van het stroomverlies achterhalen.

Gebruik een bedieningsapparaat

een wattmeter (of verbruiker) is een apparaat dat tussen een stopcontact en een elektrisch apparaat wordt geplaatst. Het vertelt u het verbruik in realtime, waardoor u het gebruik beter kunt beheren en het verbruik in gebruikstijd en stand-bytijd kunt vergelijken.

EEN aangesloten stekker (of SmartPlug) stelt u in staat om uw verbruik op afstand te controleren. De meest aangeboden opties zijn de bewegingsmelder, aanwezigheidssimulator, verbruiksbewaking, wifi-repeater en temperatuurmelder. 

Vindt u dat uw factuur ondanks alles abnormaal hoog blijft, aarzel dan niet om uw installatie te laten controleren door een professional.

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten