Blog

Hoe configureer je je boiler om minder te verbruiken?

Verbruik minder

De boiler is een van de meest energieverslindende apparaten in huis. De verwarming van warm water vertegenwoordigt gemiddeld 800 kWh per persoon per jaar. Hoe besparen op dit verbruik? Advies van Atlas Control:

  • Kies de juiste temperatuur:

Stel de temperatuur in tussen 55 en 60°C om warm water te hebben zonder al te hoge kosten. Het is belangrijk om geen temperatuur lager dan 50°C te kiezen om de verspreiding van bacteriën zoals legionella te voorkomen. Boven de 60°C loop je het risico jezelf te verbranden.

  • Profiteer van de daluren:

Door uw water in de daluren, dus 's nachts, te verwarmen, kunt u flink besparen.

Voor de daluren in uw gemeente kunt u contact opnemen met uw netbeheerder.

  • Stel de AUTO-stand op de schakelaar in:

een dag/nacht schakelaar is vergelijkbaar met een conventionele stroomonderbreker en wordt gebruikt om energie-intensieve elektrische apparaten automatisch in te schakelen. Het helpt om de consumptie te verlichten tegen het dagtarief, dat hoger is.

Merk op dat het noodzakelijk is om een twee-uurteller te hebben.

  • Onderhoud boiler:

Een boiler verkalkt snel en verbruikt dan veel meer. Denk eraan om uw boiler regelmatig te onderhouden (maximaal om de 2 jaar).

  • Snijd het apparaat:

Als je voor een lange tijd weg bent, schakel dan je boiler uit! Wanneer het opnieuw wordt opgestart, zal het nodig zijn om het te verwarmen tot 70°C om eventuele bacteriën te doden. 

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten