Blog

Elektrische bediening in detail

thermografie

Een elektrische keuring is een controle om elektrische installaties zoals het elektrisch paneel en meterkast, stopcontacten en stroomonderbrekers te garanderen. Dit moet worden uitgevoerd door een erkende organisatie om informatie en veiligheid voor elke eigenaar te garanderen en om mogelijke ongevallen (overspanningen, branden, ontladingen, enz.) te voorzien als gevolg van niet-conforme elektrische installaties.

Over het algemeen, tijdens de elektrische controle, u dient een enkellijnsschema en een positieschema te overleggen waarop de exacte locatie van de panelen, aansluit- en aftakdozen, wandcontactdozen, lichtpunten en schakelaars is aangegeven; de contactgegevens van de installateur en de EAN-code.

Tijdens het bezoek van de inspecteur controleert hij de volgende elementen:

🔺 De aardingsweerstand van de elektrische installatie

🔺 De elektrische installatie in haar geheel

🔺 De continuïteit door middel van metingen

🔺 De eendraads- en situatieschema’s van de elektrische installatie

🔺 De isolatie van de elektrische installatie

🔺 Het volledige elektrische bord en de beschermingselementen daarvan.

🔺 De werking van de differentieëls

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten