Blog

Controle van uw olietank

Lucht olietank

Deze keuring is verplicht voor stookolietanks met een inhoud groter dan 3000 liter, zowel bovengronds als ondergronds (zie Lucht- of begraven olietank, welke te kiezen?). 

Wanneer u een nieuwe olietank installeert, ongeacht het gekozen model, is het essentieel om in het bezit te zijn van een gelijkvormigheidsattest zodat eventuele schade veroorzaakt door de olie gedekt kan worden door uw verzekeringsmaatschappij.

Dan moeten er regelmatig controles worden uitgevoerd. In Brussel is er geen reglementering over dit type controle. In Wallonië daarentegen zijn de gevallen duidelijk omschreven in de wet, evenals de frequentie waarmee deze controles moeten worden uitgevoerd. De stortbakken dus antenne waarvan de inhoud tussen de 3.000 en 25.000 liter ligt, moet elke 10 jaar worden geïnspecteerd, terwijl de frequentie van inspecties voor tanks begraven afhankelijk van de technische kenmerken: 

  • Een stortbak aan enkele muur die een lekdetectiesysteem heeft, moet elke 10 jaar worden gecontroleerd tot hij de leeftijd van 20 jaar heeft bereikt, vervolgens elke 5 jaar en ten slotte elke 3 jaar wanneer de installatie ouder is dan 30 jaar. Als het dit detectiesysteem niet heeft, is een controle om de 3 jaar verplicht.
  • Een stortbak aan dubbelzijdig moet om de 10 jaar gecontroleerd worden.

Door uw controles uit te voeren in overeenstemming met deze wetgeving, garandeert u niet alleen de tussenkomst van uw verzekeringsmaatschappij in geval van een probleem, maar profiteert u ook van een optimale prestatie van uw installatie. Onze experts testen de goede werking van het anti-overloopsysteem en het lekdetectiesysteem, ze zorgen ervoor dat er geen water of modder is en ten slotte voeren ze een lektest van de tank uit. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen op 02 726 64 04 of per e-mail op office@atlacontrole.be een afspraak maken

Ons tarief:

Inspectie bovengrondse olietank: € 200 inclusief btw

Begraven olietankinspectie: € 250 inclusief btw

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten