Blog

Hoe het energieverbruik van uw koelkast verminderen?

De koelkast verbruikt veel energie, hij vertegenwoordigt bijna een kwart van de elektriciteitskosten! Eco-gebaren om de consumptie te beperken zijn daarom synoniem met besparingen.

Gemiddeld verbruikt een kleine koelkast 100 kWh elektriciteit per jaar, terwijl een Amerikaanse koelkast maximaal 800 kWh per jaar verbruikt. Samenvattend: hoe groter de koelkast, hoe meer hij verbruikt! Het verbruik varieert afhankelijk van de energieklasse, de economische klasse, de leeftijd en het onderhoud ervan.

Zorg er allereerst voor dat u de koelkast kiest die het beste past bij de samenstelling van uw huishouden. Voor een huishouden van 2 personen is een model van 100 tot 150 liter voldoende. Ook is het belangrijk om het vriesgedeelte regelmatig te ontdooien en te controleren of de afdichtingen nog steeds zorgen voor een goede afdichting bij de deur. Vergeet niet om uw interne temperatuur zorgvuldig aan te passen. Het moet een temperatuur van +4°C weergeven.

De locatie van de koelkast is net zo belangrijk. Het mag niet in de buurt van een warmtebron worden geïnstalleerd, zoals een radiator, een oven, een vaatwasser, enz. en er moet een vrije ruimte van 10 cm vanaf de muur worden gerespecteerd om oververhitting te voorkomen.

Vermijd ook het bewaren van voedsel dat nog heet is en het onnodig open laten staan van de deur. Vergeet ten slotte niet de stekker uit het stopcontact te halen als u langere tijd weg bent.

Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen via 02 726 64 04 of per e-mail naar het adres office@atlacontrole.be een afspraak maken

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten