Blog

Elektrische bediening van gemeenschappelijke ruimtes: wat verandert er?

De besturing van de gemeenschappelijke delen van een gebouw (gangen, hallen, parkings, trappenhuizen, enz.) heeft tot doel de veiligheid van de bewoners te garanderen en overmatig verbruik te voorkomen.

Een koninklijk besluit van 5 maart 2023 houdt in dat elektrische installaties in gemeenschappelijke ruimtes vanaf nu moeten worden beschouwd als niet-huishoudelijke installaties (die geen wooneenheden betreffen), zoals dat al het geval was voor technische lokalen.

De resultaten :

  • De elektrische controles van de gemeenschappelijke delen zullen om de 5 jaar moeten gebeuren en niet meer om de 25 jaar. Heeft u een conformiteitsrapport dat 25 jaar geldig is, dan gaat de periodiciteit van 5 jaar in vanaf de volgende keuring.

U moet een tabel van opgeven externe beïnvloedende factoren

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten