Blog

Oplaadstations  

Er gelden nu extra maatregelen

Installatie van een laadstation controleren

De veiligheidsmaatregelen die momenteel gelden voor elektrische installaties op laag- en zeer laagspanning met betrekking tot de bevoorrading van elektrische wegvoertuigen via vaste geleidende laadpalen, werden aangevuld met nieuwe maatregelen die op 16 augustus 2022 in het Belgisch Staatsblad werden gepubliceerd. 

Het nieuwe hoofdstuk van AREI (Algemeen Reglement Elektrische Installaties), betreft laadpalen die vanaf 1 november 2022 worden geplaatst of vervangen. Er zijn ook andere bijzondere bepalingen voorzien voor bestaande installaties of voor installaties waarvan de oplevering van het project, werkinstallatie of vervanging is begonnen vóór 1 november , 2022.

Hier is de link waarmee u toegang krijgt tot Boek 1 van de RGIE: https://economie.fgov.be/sites/default/files/Files/Publications/files/RGIE-Annexe-Livre-1-Installations-a-basse-tenstion-et-a-tres-basse-tension.pdf

Het hoofdstuk over deze nieuwe maatregelen is hoofdstuk 7.22 van pagina 233 tot pagina 237.

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten