Blog

“Maximaliseer uw belastingvoordeel door een thuislaadpaal voor uw elektrische auto te plaatsen”

Thuis een vast laadstation voor elektrische auto's installeren heeft niet alleen ecologische maar ook financiële voordelen. Vanaf 1 september 2021 tot en met 31 augustus 2024 kunt u genieten van een belastingvermindering voor de kosten verbonden aan deze installatie.

Om voor deze korting in aanmerking te komen, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Allereerst moet de laadpaal vast gemonteerd zijn in of in de directe omgeving van uw fiscale woonplaats en goedgekeurd zijn door een erkende keuringsinstantie. Bovendien moet het slim zijn, groene stroom gebruiken en de laadtijd en laadcapaciteit kunnen doorgeven via een energiebeheersysteem.

Het bedrag aan subsidiabele uitgaven is beperkt tot een maximum per laadpaal en per belastingbetaler, variërend afhankelijk van het jaar van installatie en het type terminal. De tarieven voor belastingverlagingen variëren ook afhankelijk van het jaar waarin de uitgaven zijn geïnstalleerd.

Om aanspraak te maken op de belastingvermindering, hoeft u alleen maar het bedrag van de subsidiabele uitgaven aan te geven in uw belastingaangifte, in het daarvoor bestemde vakje.

Samenvattend kunt u met het plaatsen van een thuislaadpaal voor uw elektrische auto profiteren van aanzienlijke belastingvoordelen. Zorg ervoor dat u aan de deelnamevereisten voldoet en profiteer ten volle van deze mogelijkheid om bij te dragen aan zowel het milieu als uw besparingen.

Een vraag ? Onze agenten staan klaar om u te helpen! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/ 

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten