Blog

“Fiscale stimuleringsmaatregelen voor slimme laadpalen: een stap richting groene mobiliteit”.

De transitie naar een klimaatneutrale samenleving vergt inspanningen van alle sectoren, met name de mobiliteitssector, die een aanzienlijk potentieel heeft om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Om deze transitie te ondersteunen biedt de wet op de fiscale en sociale vergroening van de mobiliteit een fiscale stimulans gericht op het stimuleren van de inzet van laadpalen.

Deze stimulans is specifiek gericht op slimme, regelbare laadstations en zorgt ervoor dat de vandaag gebouwde infrastructuur toekomstgericht is en onze klimaatdoelstellingen helpt verwezenlijken. De flexibiliteit die deze terminals bieden, maakt het mogelijk om de laadtijd en het laadvermogen te moduleren en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen.

Om van deze belastingvoordelen te kunnen profiteren, is het van cruciaal belang dat de laadpalen voldoen aan specifieke criteria die door de wet zijn vastgelegd. Fabrikanten en importeurs kunnen hun producten registreren die aan deze criteria voldoen, waardoor het voor consumenten en bedrijven gemakkelijker wordt om te kiezen.

Ondertussen zijn er voor degenen die thuislaadstations voor hun elektrische voertuigen installeren ook belastingverminderingen beschikbaar voor uitgaven die zijn gedaan tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024. Deze kortingen zijn gebaseerd op het bedrag van de in aanmerking komende uitgaven, waarbij de tarieven variëren afhankelijk van de jaar van aankoop en het type laadstation.

Samenvattend moedigen deze fiscale prikkels de inzet van slimme laadstations aan, zowel voor openbaar als huishoudelijk gebruik, waardoor ze de transitie naar groenere mobiliteit helpen versnellen en onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Een vraag ? Onze agenten staan klaar om u te helpen! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/ 

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten