Blog

Nieuwe wettelijke verplichting om laadpalen aan te geven

Sinds 15 oktober vereist een Waals decreet met betrekking tot de elektriciteitsmarkt dat gebruikers van laadstations deze terminal nu aangeven bij de netbeheerder. Dit geldt zowel voor nieuwe installaties als voor installaties die vóór de inwerkingtreding van het besluit zijn geplaatst. 

Met deze verklaringen, die onafhankelijk van goedkeuring moeten worden gedaan, kunnen netbeheerders hun kennis van het netwerk verfijnen en bepalen waar versterking nodig is. 

Voor het indienen van deze aangifte kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. Reservering heeft dit formulier ook al op haar site gezet dat ertsen.

Ter herinnering: een belastingvermindering tot 30% van de prijs (voor 2023) is mogelijk voor een bedrag van maximaal € 1.500. Deze reductie zal in 2024 15% bedragen. Om hiervan te kunnen profiteren moet de terminal:

  • Nieuw en intelligent (tijd en laadvermogen moeten kunnen worden overgedragen door een energiemanagementsysteem)
  • Geïnstalleerd in de directe omgeving van de woning
  • Goedgekeurd door een keuringsinstantie

Voor bedrijven en zelfstandigen bedraagt de aftrek 150% (tot 31/08/24) bij plaatsing in een “semi-openbare” ruimte (dus toegankelijk voor het publiek). 

Een vraag?

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten