Elektrische keuring

Wat is een elektrische regelaar?

Een elektrische controller is een persoon die in dienst is van: een erkende elektrische keuringsinstantie. Hij is verantwoordelijk voor het controleren of een Elektrische installatie conformeert of niet, hij wordt ook wel "expert" genoemd. Wanneer u uw Elektrische installatie om de een of andere reden moet u een afspraak maken met een elektrische inspecteur om te plannen elektrische keuring,. Tijdens de controle, de elektrische controller controleer of de elektrische rugleuning is vrij compleet. De elektrische controller zal ook verifiëren dat: het positiediagram en het enkellijnsdiagram komen goed overeen met de werkelijkheid. Als het elektrisch dossier niet compleet is, hoeft u geen afspraak te maken met een elektricien: de keuring kan niet plaatsvinden. Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het elektrische dossier compleet is; zo niet, dan moet zo nodig een elektricien worden ingeschakeld om de ontbrekende schema's te laten maken. Wanneer u een elektrische keuring wilt laten uitvoeren, is het erg belangrijk om een erkende organisatie te kiezen, omdat dit de enige manier is om een geldig certificaat van elektrische conformiteit te verkrijgen. Bovenal is het de enige manier om ervoor te zorgen dat de bewoners van een woning zijn erg veilig en lopen geen risico slachtoffer te worden van huiselijke ongevallen. De meeste huishoudelijke ongevallen zijn namelijk het gevolg van een defecte elektrische installatie die daarom niet is gecontroleerd. De bewoners van een woning waarvan de elektrische installatie niet conform is, lopen een groter risico op brand en elektrocutie

Waar wordt de elektrische regelaar voor gebruikt?

De elektrische controller is de persoon die gemachtigd is om te controleren de conformiteit van een elektrische installatie. Zijn rol is essentieel in de elektriciteitssector. Inderdaad, zonder de elektrische besturing zou geen enkele bouwplaats of installatie betrouwbaar zijn aangezien hij de installaties moet controleren, reviseren, enz. Het is haar rol om de veiligheid van de faciliteiten te waarborgen, maar vooral van de mensen door ervoor te zorgen dat de faciliteiten worden nageleefd. Met behulp van een tool, ook wel elektrische controller genoemd, controleert hij de conformiteit van elektrische installaties. Deze tool controleert beveiligingsapparatuur, spanning, isolatie en aardingsweerstand. Het is een tool die tussen de € 1000 en € 2000 kost, afhankelijk van de complexiteit. 

Na het uitvoeren van de verschillende tests, noteert de elektrische controller in a rapporteer alle metingen van de maatregelen die hij heeft genomen, evenals een diagnose en een conclusie. Als de elektrische installatie is meewerkend, kan de elektrische inspecteur de eigenaar van het onroerend goed een certificaat van elektrische conformiteit geven. Dit certificaat van elektrische conformiteit is een zeer belangrijk document dat over het algemeen 25 jaar geldig is, als er geen wijziging wordt aangebracht aan het elektrische circuit. Het elektrisch certificaat is het officiële document dat de conformiteit van een elektrische installatie bevestigt. Elke eigenaar moet dit document absoluut in zijn bezit hebben want het is een verplichting, de Belgische wet vereist het. Dit certificaat is erg belangrijk omdat het bij een ongeval de verantwoordelijkheid van de eigenaar kan uitsluiten. Het attest van elektrische conformiteit is ook erg belangrijk als de eigenaar schadeloos wil stellen bij een huiselijk ongeval. 

Wist je dat ?

onder de verschillende geaccrediteerde instanties, moet u weten dat ze niet allemaal gespecialiseerd zijn in dezelfde vakgebieden. Sommige organisaties zijn gespecialiseerd in elektrische besturingen van huishoudelijke installaties, anderen in elektrische besturingen van niet-huishoudelijke installaties. Ook moet onderscheid worden gemaakt tussen organisaties die gespecialiseerd zijn in hoogspanningsinstallaties en laagspanningsinstallaties. Wanneer je moet beseffen elektrische keuring,, Het is belangrijk om informeer vooraf. Het is heel gemakkelijk om de lijst van goedgekeurde in België te vinden. Op de site van de Belgische overheid is er inderdaad een tabel met alle erkende organisaties, en men kan er ook de specialiteiten van vinden; de Belgische Federale Overheidsdienst Economie stelde deze lijst samen. Er zijn ongeveer dertig organisaties, maar elk van hen kan gespecialiseerd zijn in verschillende vakgebieden. 

Het is belangrijk om te beseffen elektrische controles om de 25 jaar in een woonhuis. Als er echter elektrische wijzigingen aan het circuit worden aangebracht, is het essentieel om de elektrische installatie na de werkzaamheden te laten controleren om de veiligheid van het huis te garanderen. Een elektrische installatie die niet conform is verklaard, kan immers een gevaar vormen voor de bewoners van een woning. De meeste ongevallen in huis, zoals brand of elektrocutie, zijn te wijten aan een defecte elektrische installatie. Daarom is het essentieel om uw elektrische installaties te laten controleren en een geldig certificaat van elektrische conformiteit bij de hand te hebben. 

Bovendien, als u besluit onroerend goed te verkopen, moet u ook: controleer elektrische installaties alvorens de woonruimte te schenken: de koper moet er zeker van kunnen zijn dat de elektrische installaties conform zijn op het moment van bijvoorbeeld de aankoop van een woning.

Voordelen van Atlas Contrôle

Atlas Control is een organisatie goedgekeurd door de Belgische Staat die elektrische controles uitvoert. Naast elektrische regelingen bieden wij ook gasregelingen aan. Onze elektrische inspecteurs zijn opgeleid om gecertificeerde diensten van hoge kwaliteit aan te bieden. Als u ervoor kiest om contact op te nemen met Atlas Contrôle, kunt u er zeker van zijn dat u zo snel mogelijk een afspraak krijgt met een van onze elektrische inspecteurs. Onze inspecteurs zijn zeer efficiënt en komen zo snel mogelijk bij u thuis. Wij bieden onze klanten aantrekkelijke prijzen om hen een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding te kunnen bieden. Om uw procedures te vergemakkelijken, biedt Atlas Contrôle: gecombineerde diensten. Hierdoor haalt u slechts één keer een deskundige bij u thuis, tevens is het een kans om te profiteren van voordelige prijzen. Als u bijvoorbeeld uw huis verkoopt, raden we u aan om een elektrische keuring en u voorzien van een het EPC-certificaat, voor maar 350€.

Opleiding elektrische controller

De elektrische controller kan verschillende professionele achtergronden hebben. Na het volgen van diverse opleidingen kun je elektrisch regelaar worden. De elektrische inspecteur is een elektricien die gespecialiseerd is in de verschillende wetgevingen en die de geldende normen perfect kent. op het gebied van elektriciteit. Er zijn verschillende opleidingstrajecten die toegang geven tot dit beroep. De verschillende opleidingen die toegang geven tot het beroep van elektrisch regelaar zijn de volgende: 

  •       Laat een CAP-elektricien of een BP-elektricien
  •       Een BAC Pro hebben voor het onderhoud van aangesloten productiesystemen
  •       Heb een BAC Pro digitaal systeem
  •       Laat een BAC Pro handelen in elektriciteit en de aangesloten omgevingen
  •       Heb een elektrotechniek BTS

Deze cursussen vereisen niet hetzelfde opleidingsniveau, maar geven toegang tot het beroep van elektrische controller. Daarnaast kunnen ook elektro-inspecteurs binnen hun bedrijf worden opgeleid. 

Tijdens zijn opleiding moet de elektrische regelaar verschillende vaardigheden hebben verworven. Ten eerste moet hij het heel goed weten Huidige wetgeving omdat het volgens de voorgeschreven normen de conformiteit van een elektrische installatie certificeert. Aan de andere kant moet hij hebben een zeer goede kennis op het gebied van elektriciteit, hetzij in termen van theorie of praktijk, wat voor de hand ligt. De elektrische controller moet mobiel zijn, hij is het namelijk die zich naar de klant verplaatst. De controller moet stress kunnen beheersen, maar ook flexibel zijn en zelflerend vermogen hebben.

Neem contact op.

Om een snel aanvraag voor een elektrische keuring te sturen kunt U met Atlas Controle contact opnemen:

Atlas Controle voert keuringen uit in de hele regio van Brussel en Wallonië..

Contacteer ons voor een elektrische keuring in de verschillende gemeenten van Brussel (Brussel centrum, Elsene, Etterbeek, Evere, Anderlecht, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Gillis, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ukkel, Vorst, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Joost-ten-Node).

Of in Wallonië (regio van Waver, Nijvel, Louvain-la-Neuve, Namen, Luik, Bergen, Charleroi, Doornik, Aarlen en andere steden).

 Onze ervaren controleurs zijn beschikbaar om U te helpen. 

Aarzel niet meer, kies voor een kwaliteit elektrische keuring en tegen de laagste prijs met Atlas Controle.