Blog

Mijn elektrische installatie is niet conform verklaard. Wat moeten we doen ?

Elektrische installatie

De conformiteitscontrole van a Elektrische installatie is gebaseerd op de instructies die zijn gedefinieerd in de AREI (Algemeen Reglement Elektrische Installaties). Dus, wanneer deze instructies niet worden nageleefd, kan de conclusie van de rapport is negatief. Een installatie in slechte staat vormt een aanzienlijk gevaar voor het pand en zijn bewoners. Inderdaad, een defecte installatie of een installatie die onachtzaam wordt gebruikt, veroorzaakt vaak branden en elektrocuties!

Na zijn bezoek geeft de inspecteur u een verslag het al dan niet aangeven van naleving en zo niet, dan wordt ook een lijst van de geconstateerde overtredingen bijgevoegd. Op basis van deze lijst kan uw installateur de nodige werkzaamheden uitvoeren.

Dus je hebt een deadline van één jaar om dit werk uit te voeren, maar het is belangrijk dat het zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Als de installatie gedurende deze periode in gebruik blijft, zorg er dan voor dat de overtredingen geen gevaar opleveren voor personen of goederen.

EEN nieuw controlebezoek moet door dezelfde worden uitgevoerd organisme om na te gaan of de overtredingen inderdaad zijn verdwenen. U krijgt een nieuw rapport.

Houd er rekening mee dat als er overtredingen blijven bestaan, de erkende keuringsinstantie zal verplicht zijn een kopie van het rapport te sturen naar: de algemene directie van de vennootschap. Wie is de instantie die verantwoordelijk is voor de hoge bewaking van huishoudelijke elektrische installaties.

Het is JOUW veiligheid waar het allemaal om draait en wij zorgen ervoor!

Een vraag? Onze makelaars staan voor je klaar! Contacteer ons op 02/726.64.04 of via ons contactformulier: https://order.atlascontrole.be/

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten