Elektrische keuring

Wat is een elektrische bediening?

Een elektrisch certificaat is een document toegekend aan een eigenaar aan het einde van de elektrische besturing van zijn eigendom, als dit geen anomalie aan het licht bracht. Een elektrisch certificaat is een document dat de conformiteit van een elektrische installatie bevestigt. Het is erg belangrijk voor elke eigenaar om een elektrisch certificaat te hebben. In feite is het noodzakelijkerwijs belangrijk omdat het een verplichting is van de AREI, de algemene voorschriften voor elektrische installaties. Het is daarom verplicht om te doen controleer uw elektrische installaties om dit elektrisch certificaat te behalen.

Er zijn verschillende gevallen waarvoor een elektrisch certificaat absoluut noodzakelijk is. Dit is het geval wanneer je wilt verkoop je huis bijvoorbeeld. Er zijn andere situaties die elektrische besturing vereisen. Het moet om de 25 jaar worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw elektrische installatie conform en niet gevaarlijk is. Het is ook verplicht om een elektrische inspectie uit te voeren om een elektrisch certificaat te verkrijgen bij een wijziging aan het elektrische circuit. Dit betreft bijvoorbeeld de wijziging of uitbreiding van het elektrisch schema.

Als u besluit een elektrische inspectie te laten uitvoeren, moet u kiezen voor: het organisme wie zal het doen. Uw elektrische installaties laten controleren door een erkende instantie is echt heel belangrijk. Een erkende organisatie is een organisatie waarvan de diensten en vaardigheden erkend zijn door de Belgische Staat. Atlas Control beschikt over alle benodigde goedkeuringen om u een geldig certificaat van elektrische conformiteit te bezorgen.

Als na een elektrische inspectie wordt vastgesteld dat de elektrische installaties in overeenstemming zijn, een elektrisch certificaat wordt naar de eigenaar gestuurd.

Waarvoor dient een elektrisch certificaat?

Een elektrisch certificaat is een officieel document dat bewijst dat uw elektrische installatie voldoet aan de staatsnormen. Dit is de reden waarom het vaak een certificaat van elektrische conformiteit wordt genoemd. Een elektrische installatie aan normen houdt in dat het voldoet aan de eisen van het algemeen reglement voor elektrische installaties, de RGIE.

Het elektrisch certificaat heeft verschillende toepassingen. Ten eerste rechtvaardigt het elektrische certificaat dat de eigenaar van het onroerend goed een goede reputatie heeft. Sterker nog, het hebben van een certificaat van elektrische naleving is een verplichting. Dan is dit certificaat erg handig, vooral in het geval van een huiselijk ongeval. Het elektrisch attest bewijst dat je hebt uitgevoerd controle over uw installaties en dat deze voldoen aan de norm. Als de eigenaar van een woning over dit document beschikt, is zijn aansprakelijkheid bij een ongeval niet in het geding. Het is van groot belang dat de eigenaar het elektrisch attest naar zijn verzekering stuurt om van de nodige vergoeding te kunnen genieten.

Bij de verkoop van een woning is het bezit van een elektrisch attest ook essentieel voor de eigenaar. Het is essentieel omdat de toekomstige koper kan onderhandelen over de prijs van het onroerend goed als de verkoper het certificaat van elektrische overeenstemming niet kan overleggen.

In het geval dat de verkoper geen elektrisch certificaat heeft, gehoorzaamt hij de wet niet, zodat zijn eigendom kan worden gedevalueerd. Het is daarom erg belangrijk om een inspectie van uw elektrische installaties uit te voeren als u van plan bent uw huis te verkopen om dit beroemde elektrische certificaat te behalen. Dit voorkomt enige overlast en zorgt tevens voor de veiligheid van de bewoners. En met een goede reden, een goed elektrisch circuit (volgens normen) minder kans op een ongeval dan een oude elektrische installatie die al jaren niet is gecontroleerd. Een groot deel van de ongevallen in huis, zoals brand of elektrocutie, is immers te wijten aan storingen in de elektrische installatie.

Wist je dat ?

Het is noodzakelijk om te maken een controle van uw installaties die periodiek wordt genoemd. Het moet elke 25 jaar gebeuren. Het is ook verplicht om uit te voeren elektrische bediening bij verkoop of verhuur van een pand, dit om de toekomstige koper of huurder te informeren over de goede conformiteit van de elektrische installatie. Dankzij het elektrisch certificaat dat aan het einde van een inspectie wordt afgegeven, kan de verkoper de conformiteit van zijn elektrische installaties aan de koper bewijzen.

Bij de verkoop van onroerend goed is het verplicht om een elektrisch inspectiedossier aan te leveren waarin zich verschillende documenten bevinden, waaronder het inspectierapport van de elektrische installatie uitgevoerd door een elektrische inspectie-instantie.

Bij elke installatie van een woning moet een elektrisch dossier worden opgesteld van twee diagrammen. Ten eerste is er het schema met één lijn: dit diagram beschrijft in detail de volledige elektrische installatie, evenals alle componenten ervan. We vinden dan het positiediagram dat het plan van een woning weergeeft, evenals alle aangesloten stopcontacten en elektrische apparaten. U moet ook de inspectie rapport geldige elektrische installatie.

Erkende instantie voor elektrische keuring Brussel

Om een inspectie uit te voeren en een elektrisch certificaat te verkrijgen voor de verkoop van uw huis, moet u absoluut bijzondere aandacht besteden aan de keuze van de organisatie die uw inspectie gaat uitvoeren. In werkelijkheid, een of ander organismes hebben voorzieningen die anderen niet hebben. Het feit dat een organisatie is erkend, is erg belangrijk omdat het betekent dat haar diensten worden gevalideerd door de staat. Wanneer de organisatie die u kiest door de staat is goedgekeurd, profiteert u zeker van kwaliteitswerk omdat de professionals gekwalificeerd zijn.

Atlas Control beschikt over alle benodigde goedkeuringen voor de realisatie van al uw elektrische bediening en gas. Dankzij onze goedgekeurde diensten kunt u ook genieten van tal van bonussen die de Belgische Staat heeft ingesteld.

Voordelen van Atlas Control

Atlas Contrôle is een erkend bedrijf dat elektrische controles aanbiedt en uitvoert, maar ook gascontroles. Onze experts staan garant voor kwaliteitsdiensten. Bovendien kunnen controles na aanvraag zeer snel worden uitgevoerd. Atlas Control beschikt over alle benodigde goedkeuringen waarvan u kunt profiteren bonussen, wat erg interessant voor je is.

Naast het voordeel van een snelle en kwalitatieve controle, bieden wij u lage en zeer concurrerende prijzen. Inderdaad, de prijs van controle van een elektrische installatie is 140€. Hiermee kunt u snel en goedkoop een elektrisch conformiteitscertificaat behalen. Wij willen onze klanten een eerlijke dienstverlening bieden met een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe maak je een afspraak met Atlas Control?

Wanneer u een verplichte elektrische keuring moet laten uitvoeren, kunt u onze experts heel eenvoudig bereiken. We zijn op verschillende platformen te bereiken en onze experts zijn zeer beschikbaar. Het doel is om u zo snel mogelijk van onze diensten te voorzien om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

U kunt via de volgende media contact opnemen met Atlas Control om een elektrische regeling in te plannen:

- Telefonisch, op +32 02 726 64 04 of via Whatsapp

- Per e-mail: info@atlascontrole.be

- Via ons aanvraagformulier: Elektrisch en gas controle

- Via onze sociale netwerken, op Facebook en LinkedIn: Atlas Contrôle

In welke regio’s zijn wij actief?

Bij Atlas Contrôle dekken we de hele regio van Brussel en Wallonië.

U kan bij ons terecht voor de controle van een elektrische installatie in de gemeenten Brussel, (Brussel stad, Elsene, Etterbeek, Evere, Anderlecht, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Berchem -Agathe, Sint-Joost, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst, Watermaal-Bosvoorde).

We zijn ook aanwezig in Wallonië (in de regio's Waver, Nijvel, Louvain-la-Neuve, Namen, Luik, Bergen, Charleroi, Doornik Aarlen en andere steden)

Onze ervaren keuders staan voor u klaar om u snel te helpen. 

Bij Atlas Controle voeren we ook gascontrolediensten, uit alsook ketelontvangsten en PEB-certificaten  

Aarzel niet langer, kies voor een kwalitatieve elektrische besturing tegen de laagste prijs met Atlas Contrôle.